KOTLETY Z KABACZKA
Kotlety z kabaczka to smaczna i szybka w opcji danie, które doskonale sprawdzi się zarówno na obiad, jak i na lekki posiłek. Dzięki swoim wartościom odżywczym i lekkostrawności, kabaczek jest idealnym składnikiem dla osób dbających o linię oraz dla dzieci. Ulubiony owoc sezonu letniego, z łatwością można go zamienić w doskonałe danie. Poniższy przepis na kotlety z kabaczka jest niezwykle prosty do wykonania, a dodatkowe składniki, które można do niego dobrać, z pewnością pozwolą na eksperymentowanie w kuchni. Smak, który z pewnością zachwyci – kotlety z kabaczka.
Piotr Zieliński
Składniki:
- 1 świeży kabaczek
- 2 jajka
- bułka tarta
- przyprawa uniwersalna
- olej do smażenia
Kotlety z kabaczka – jak zrobić?
- Kabaczka obieramy ze skóry, kroimy w plastry o grubości ok 1cm. Przyprawiamy przyprawą uniwersalną do smaku, a następnie odstawiamy na parę minut. Każdy plaster przygotowujemy tak, jak tradycyjne kotlety w jajku i bułce.
- Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
KOTLETY Z KABACZKA – dodatkowe informacje
NAJLEPIEJ WYBIERAĆ NIE ZA DUŻE KABACZKI BO WTEDY NIE MA DUŻO PESTEK. TAKIE KOTLETY MOŻNA JEŚĆ NA ZIMNI I NA CIEPŁO. MOŻNA JE RÓWNIEŻ POSYPAĆ STARTYM SEREM.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: kotlety z jajek i sera żółtego
Następny przepis: kotlety jajeczne z sałatką