Kotlety schabowe zawijane z pieczarkami
To coś więcej niż tylko standardowy obiad – to prawdziwy ucztunio dla naszych kubków smakowych! Kotlety schabowe zawijane z pieczarkami to propozycja dla tych, którzy cenią klasyczne, polskie smaki w nowoczesnym wydaniu. Schab zawijany z pieczarkami jest nie tylko smakiem dzieciństwa, ale także ciekawym połączeniem tradycji z nutką nowoczesności. Zaletą tego dania jest fakt, że składniki są dostępne niemal w każdym sklepie, a sama receptura jest dość prosta do wykonania. Te kotlety to prawdziwy hit, nie tylko dla fanów mięsnych potraw. Przekonaj się sam!
Piotr Zieliński
Składniki:
- Ok. 80 dag schabu bez kości
- 2 – 3 jajka
- 30 dag pieczarek
- 1 cebula
- Natka pietruszki
- Sól
- Pieprz
- Bułka tarta
- Olej rzepakowy do smażenia
Kotlety schabowe zawijane z pieczarkami – jak zrobić?
- Mięso pokroić w porcje, posolić, posypać pieprzem i cienko rozbić.
- Cebulę i umyte pieczarki pokroić, usmażyć i doprawić.
- Rozbite kotlety posypać natką pietruszki, na każdy nałożyć smażone pieczarki, zwinąć w rulon. Panierować w jajku i bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Porady – Dodatkowe informacje
Ja dodatkowo usmażone już roladki zapiekłam pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180*C przez ok. 30 – 40 min.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Kotlety schabowe w sosie chrzanowym
Następny przepis: Kotlety Siekane z Piersi Kurczaka