Kotlety schabowe zawijane z pieczarkami

Kotlety schabowe zawijane z pieczarkami

To coś więcej niż tylko standardowy obiad – to prawdziwy ucztunio dla naszych kubków smakowych! Kotlety schabowe zawijane z pieczarkami to propozycja dla tych, którzy cenią klasyczne, polskie smaki w nowoczesnym wydaniu. Schab zawijany z pieczarkami jest nie tylko smakiem dzieciństwa, ale także ciekawym połączeniem tradycji z nutką nowoczesności. Zaletą tego dania jest fakt, że składniki są dostępne niemal w każdym sklepie, a sama receptura jest dość prosta do wykonania. Te kotlety to prawdziwy hit, nie tylko dla fanów mięsnych potraw. Przekonaj się sam!

Składniki:

  • Ok. 80 dag schabu bez kości
  • 2 – 3 jajka
  • 30 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • Natka pietruszki
  • Sól
  • Pieprz
  • Bułka tarta
  • Olej rzepakowy do smażenia

Kotlety schabowe zawijane z pieczarkami – jak zrobić?

  1. Mięso pokroić w porcje, posolić, posypać pieprzem i cienko rozbić.
  2. Cebulę i umyte pieczarki pokroić, usmażyć i doprawić.
  3. Rozbite kotlety posypać natką pietruszki, na każdy nałożyć smażone pieczarki, zwinąć w rulon. Panierować w jajku i bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

Porady – Dodatkowe informacje

Ja dodatkowo usmażone już roladki zapiekłam pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180*C przez ok. 30 – 40 min.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Kotlety schabowe w sosie chrzanowym
Następny przepis: Kotlety Siekane z Piersi Kurczaka

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode