kotleciki z białą kapustą
Odkryj wyjątkowo smaczną i odżywczą propozycję dania na obiad, jakim są kotleciki z białą kapustą. To proste danie łączy w sobie dobroczynne właściwości kapusty białej, stanowiącej źródło ważnych witamin i minerałów, z aromatem smażonego mięsa. W każdym kęsie tych cudownie miękkich kotletów czuć przyjemną chrupkość duszonej kapusty, która równoważy soczystość mięsa. Przepis jest łatwy do realizacji i nie wymaga specjalistycznej wiedzy kulinarnej. Kotleciki z białą kapustą to pomysł na domowy obiad, który z pewnością doceni zarówno rodzina, jak i goście. Przyrządzane według naszego przepisu, stanowią pełne smaku danie na każdą okazję.
admin
Składniki:
- 1 mała główka białej kapusty
- 1/2 kg mięsa mielonego
- 1 paczka ryżu (suchego) (100g)
- 3 jajka
- 1 cebula
- sól
- pieprz
- 2 kostki rosołowe
- koncentrat pomidorowy
Kotleciki z białą kapustą – jak zrobić?
- Kapustę drobno pokroić, posolić zeby puściła sok.
- Dobrze wyrobić farsz mięsny (mięso, jajka, ryż, pieprz, sól), dodać odcisnątą kapustę i ponownie dobrze wymieszać.
- Następnie formować luźne kotlety, obtoczyć w bułce tartej i smażyć.
- Ustawić na sztorc w garnku, 2 kostki rosołowe rozrobić i zalać na 3/4 wysokości kotleta.
- Prozić 45 minut, następnie dodać koncentrat pomidorowy i prozić jeszcze 15 minut.
Sposób przygotowania kotlecików z białą kapustą.
xxxx – dodatkowe informacje
Kotleciki z białą kapustą
Mozna przyczy trzode dłużej, wtedy te kotleciki będą jeszcze smaczniejsze.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Kotleciki wołowe z cukinią
Następny przepis: Kotleciki warzywno- pieczarkowe