kotleciki z białą kapustą

kotleciki z białą kapustą

Odkryj wyjątkowo smaczną i odżywczą propozycję dania na obiad, jakim są kotleciki z białą kapustą. To proste danie łączy w sobie dobroczynne właściwości kapusty białej, stanowiącej źródło ważnych witamin i minerałów, z aromatem smażonego mięsa. W każdym kęsie tych cudownie miękkich kotletów czuć przyjemną chrupkość duszonej kapusty, która równoważy soczystość mięsa. Przepis jest łatwy do realizacji i nie wymaga specjalistycznej wiedzy kulinarnej. Kotleciki z białą kapustą to pomysł na domowy obiad, który z pewnością doceni zarówno rodzina, jak i goście. Przyrządzane według naszego przepisu, stanowią pełne smaku danie na każdą okazję.

Składniki:

  • 1 mała główka białej kapusty
  • 1/2 kg mięsa mielonego
  • 1 paczka ryżu (suchego) (100g)
  • 3 jajka
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz
  • 2 kostki rosołowe
  • koncentrat pomidorowy

Kotleciki z białą kapustą – jak zrobić?

  1. Kapustę drobno pokroić, posolić zeby puściła sok.
  2. Dobrze wyrobić farsz mięsny (mięso, jajka, ryż, pieprz, sól), dodać odcisnątą kapustę i ponownie dobrze wymieszać.
  3. Następnie formować luźne kotlety, obtoczyć w bułce tartej i smażyć.
  4. Ustawić na sztorc w garnku, 2 kostki rosołowe rozrobić i zalać na 3/4 wysokości kotleta.
  5. Prozić 45 minut, następnie dodać koncentrat pomidorowy i prozić jeszcze 15 minut.

Sposób przygotowania kotlecików z białą kapustą.

xxxx – dodatkowe informacje

Kotleciki z białą kapustą

Mozna przyczy trzode dłużej, wtedy te kotleciki będą jeszcze smaczniejsze.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Kotleciki wołowe z cukinią
Następny przepis: Kotleciki warzywno- pieczarkowe

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode