Koreczki warzywno-serowe
Koreczki warzywno-serowe to przystawka idealna na każdą okazję. Zaskoczą swoją oryginalnością i mnogością smaków. Proste w przygotowaniu, te koreczki koktajlowe są pełne świeżych warzyw i soczystego sera. Uwielbiane są zarówno przez dorosłych, jak i dzieci. To świetna opcja dla osób, które cenią zdrowe przekąski, a jednocześnie nie chcą rezygnować z wykwintnych smaków. W koreczkach warzywno-serowych niemal każdy znajdzie coś dla siebie – smakowity serek, chrupiące warzywa oraz dodatki, które sprawią, że danie nabierze wyjątkowego charakteru. Zachęcamy do odkrywania smaku tych niezwykłych koreczek!
admin
Składniki:
- 20 dag sera gouda
- 20 dag sera królewskiego
- 20 dag sera camembert
- 20 dag sera żółtego ziołowego
- 10 dag salami
- po małym słoiku zielonych i czarnych oliwek
- mały słoik marynowanych cebulek
- mały słoik konserwowych ogórków
- czereśnie koktajlowe
- kiwi
- jasne i ciemne winogrona
- banan
- marchewka
- rzodkiewki
- świeży ogórek
- główka kapusty
- natka pietruszki
- listki selera naciowego
Koreczki warzywno-serowe – jak zrobić?
- 1. Marchewkę gotujemy i obieramy. Kiwi i banana obieramy i z warzywami kroimy w 1,5-cm plastry (małe rzodkiewki przekrawamy na pół). Oliwki, cebulki i ogórki osączamy. Sery kroimy w kostkę 2×2 cm, salami 1×1.
- 2. Kapustę oczyszczamy. Na patyczki do szaszłyków nabijamy kolejne składniki. Patyczki wbijamy dość gęsto w główkę kapusty. Podajemy udekorowane zieleniną.
Słowa kluczowe: koreczki koktajlowe, koreczki serowe
Koreczki warzywno-serowe – dodatkowe informacje
● Zamiast salami możemy użyć pokrojonych kabanosów.
● Oprócz koreczków serowo-warzywnych warto przygotować owocowe, wbite np. w przekrojonego grejpfruta.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Koreczki na każdą okazję
Następny przepis: Koreczki z paróweczki