Koreczki warzywno-serowe

Koreczki warzywno-serowe

Koreczki warzywno-serowe to przystawka idealna na każdą okazję. Zaskoczą swoją oryginalnością i mnogością smaków. Proste w przygotowaniu, te koreczki koktajlowe są pełne świeżych warzyw i soczystego sera. Uwielbiane są zarówno przez dorosłych, jak i dzieci. To świetna opcja dla osób, które cenią zdrowe przekąski, a jednocześnie nie chcą rezygnować z wykwintnych smaków. W koreczkach warzywno-serowych niemal każdy znajdzie coś dla siebie – smakowity serek, chrupiące warzywa oraz dodatki, które sprawią, że danie nabierze wyjątkowego charakteru. Zachęcamy do odkrywania smaku tych niezwykłych koreczek!

Składniki:

  • 20 dag sera gouda
  • 20 dag sera królewskiego
  • 20 dag sera camembert
  • 20 dag sera żółtego ziołowego
  • 10 dag salami
  • po małym słoiku zielonych i czarnych oliwek
  • mały słoik marynowanych cebulek
  • mały słoik konserwowych ogórków
  • czereśnie koktajlowe
  • kiwi
  • jasne i ciemne winogrona
  • banan
  • marchewka
  • rzodkiewki
  • świeży ogórek
  • główka kapusty
  • natka pietruszki
  • listki selera naciowego

Koreczki warzywno-serowe – jak zrobić?

  1. 1. Marchewkę gotujemy i obieramy. Kiwi i banana obieramy i z warzywami kroimy w 1,5-cm plastry (małe rzodkiewki przekrawamy na pół). Oliwki, cebulki i ogórki osączamy. Sery kroimy w kostkę 2×2 cm, salami 1×1.
  2. 2. Kapustę oczyszczamy. Na patyczki do szaszłyków nabijamy kolejne składniki. Patyczki wbijamy dość gęsto w główkę kapusty. Podajemy udekorowane zieleniną.

Słowa kluczowe: koreczki koktajlowe, koreczki serowe

Koreczki warzywno-serowe – dodatkowe informacje

● Zamiast salami możemy użyć pokrojonych kabanosów.

● Oprócz koreczków serowo-warzywnych warto przygotować owocowe, wbite np. w przekrojonego grejpfruta.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Koreczki na każdą okazję
Następny przepis: Koreczki z paróweczki

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode