Koreczki Katarzynki z Dipami
Dzisiejszy przepis nosi tytuł „Koreczki Katarzynki z Dipami” i jest doskonałym pomysłem na wykwintne przekąski do podania na przyjęciach czy spotkaniach ze znajomymi. Połączenie smacznych składników na koreczkach z różnorodnymi dipami sprawi, że nawet najbardziej wymagający goście będą w pełni zadowoleni. Katarzynki, zwane również kąskami królewskimi, to przystawka, której nie powstydziłby się żaden szef kuchni. Ich niebanalny smak i eleganckie podanie z pewnością zaskoczą wszystkich miłośników dobrej kuchni. Zapraszam do zapoznania się z przepisem!
Piotr Zieliński
Składniki:
- Koreczki: Wykałaczki
- Koreczki: Kiełbasa lub szynka
- Koreczki: Żółty ser
- Koreczki: Pieczywo
- Koreczki: Ogórki konserwowe
- Dip Czosnkowy: 4 łyżki majonezu
- Dip Czosnkowy: 1-2 łyżki śmietany lub mleka
- Dip Czosnkowy: 4 ząbki czosnku
- Dip Czosnkowy: sól do smaku
- Dip 7 Stron świata: 4 łyżki majonezu
- Dip 7 Stron świata: 4 łyżki ketchupu
- Dip 7 Stron świata: sól
- Dip 7 Stron świata: pieprz
- Dip 7 Stron świata: papryka słodka mielona
Koreczki katarzynki z dipami – jak zrobić?
- Koreczki: Kiełbasę lub szynkę kroimy w plastry o grubości 1 cm, żółty ser, pieczywo i ogórek konserwowy również kroimy w kostkę o podobnej grubości. Nakładamy na wykałaczki.
- Dip Czosnkowy: Majonez mieszamy ze śmietaną lub mlekiem, czosnek przeciskamy przez praskę, solimy i mieszamy z majonezem. Umieszczamy w lodówce na około 2 godziny, aby składniki się przegryzły.
- Dip 7 Stron świata: Majonez i ketchup miksujemy, doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką dla ostrzejszego smaku.
Słowa kluczowe: przekąski z dipami
Koreczki Katarzynki z Dipami – dodatkowe informacje
Do przyrządzenia koreczków można użyć białego sera fety, grzybków marynowanych, mini kotlecików mielonych, cebuli, pomidorków koktajlowych itd.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Koreczki na 3 sposoby
Następny przepis: Koreczki na słodko i słono ;)