Koperty z ciasta francuskiego z kurczakiem

Koperty z ciasta francuskiego z kurczakiem

Serdecznie zapraszam do odkrycia smaku kopert z ciasta francuskiego z kurczakiem, które są proste do przygotowania, a smakiem zachwycają najbardziej wybrednych smakoszy. To propozycja dla osób, które cenią sobie szybkość wykonania i prostotę dania, nie rezygnując z bogactwa smaku. Właśnie w takim daniu jest wszystko, co najlepsze – kruche, delikatne ciasto francuskie, które kryje w sobie soczyste mięso kurczaka. Te koperty z ciasta francuskiego z kurczakiem to także doskonała propozycja na przekąskę na przyjęcie lub jako danie obiadowe. Przygotowując koperty z ciasta francuskiego z kurczakiem za każdym razem możemy mieć pewność sukcesu!

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka
  • 1 płat ciasta francuskiego
  • ok 50 g startego żółtego sera
  • kmin rzymski, pieprz, sól, słodka papryka

Koperty z ciasta francuskiego z kurczakiem – jak zrobić?

  1. Umytą i osuszoną pierś z kurczaka kroimy w kostkę i przyprawiamy.
  2. Ciasto francuskie kroimy na kwadraty o boku ok 7cm.
  3. Na każdym kwadracie układamy przyprawionego kurczaka i posypujemy serem.
  4. Składamy ciasto jak koperty.
  5. Smarujemy rozkłóconym jajkiem.
  6. Możemy posypać też czarnuszką lub sezamem.
  7. Pieczemy koperty ok 20 minut w 200 stopniach aż się zarumienią.

Przepisy z ciasta francuskiego z kurczakiem są bardzo popularne. Oto przepis na smaczne koperty z ciasta francuskiego z kurczakiem.

Koperty z ciasta francuskiego z kurczakiem – dodatkowe informacje

Do tak przygotowanych kopert możecie dodać też inne składniki np pieczarki. Danie robi się na prawdę szybko.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Koperty schabowe
Następny przepis: Koperty ze szpinakiem i fetą

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode