Koperty schabowe

Koperty schabowe

Koperty schabowe to wyjątkowa przekąska, która urzeka swoją prostotą przygotowania, a jednocześnie gwarantuje niepowtarzalną ucztę smakową. Kuszą swym złocistym odcieniem i smakują wprost wybornie. Taki posiłek przyjmuje się z wielkim apetytem, nie tylko podczas codziennych posiłków, ale również na rodzinnych spotkaniach czy uroczystych kolacjach. Dla wielu osób koperty ze schabu to przepis z dzieciństwa, które kojarzy się z rodinnym ciepłem i można wręcz poczuć ten domowy smak. Powodzenia w przygotowaniu i smacznego!

Składniki:

  • 3 porcje schabu bez kości
  • musztarda rosyjska
  • 10 dkg boczku wędzonego
  • 10 dkg wędzonej goudy lub złotego mazura
  • 1 jajko
  • lubczyk
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • bułka tarta i jajko do panierki

Koperty schabowe – jak zrobić?





Słowa kluczowe: koperty ze schabu, koperty schabowe, koperty schabowe

Koperty schabowe – dodatkowe informacje

Można użyć schabu już zamarynowanego z paczki, np. w marynacie musztardowej. Zamiast lubczyku można dodać do nadzienia koperku.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Konserwa z szynki w słoiku
Następny przepis: Koperty z ciasta francuskiego z kurczakiem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode