Koperty schabowe
Koperty schabowe to wyjątkowa przekąska, która urzeka swoją prostotą przygotowania, a jednocześnie gwarantuje niepowtarzalną ucztę smakową. Kuszą swym złocistym odcieniem i smakują wprost wybornie. Taki posiłek przyjmuje się z wielkim apetytem, nie tylko podczas codziennych posiłków, ale również na rodzinnych spotkaniach czy uroczystych kolacjach. Dla wielu osób koperty ze schabu to przepis z dzieciństwa, które kojarzy się z rodinnym ciepłem i można wręcz poczuć ten domowy smak. Powodzenia w przygotowaniu i smacznego!
admin
Składniki:
- 3 porcje schabu bez kości
- musztarda rosyjska
- 10 dkg boczku wędzonego
- 10 dkg wędzonej goudy lub złotego mazura
- 1 jajko
- lubczyk
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz
- bułka tarta i jajko do panierki
Koperty schabowe – jak zrobić?
Słowa kluczowe: koperty ze schabu, koperty schabowe, koperty schabowe
Koperty schabowe – dodatkowe informacje
Można użyć schabu już zamarynowanego z paczki, np. w marynacie musztardowej. Zamiast lubczyku można dodać do nadzienia koperku.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Konserwa z szynki w słoiku
Następny przepis: Koperty z ciasta francuskiego z kurczakiem