Kolorowy ryż.

Kolorowy ryż.

Przedstawiamy wspaniały przepis na kolorowy ryż. Jest to niezwykle efektowna i smaczna potrawa, która przyciągnie wzrok każdego gościa. To doskonałe rozwiązanie, jeśli szukasz pomysłu na kuszący dodatek do posiłku, który zaskoczy swoimi intensywnymi barwami. Jego przygotowanie nie jest skomplikowane i nie zajmuje zbyt dużo czasu, a efekt końcowy na pewno przewyższy twoje oczekiwania. Wypróbuj nasz przepis na kolorowy ryż i zaskocz bliskich swoimi kulinaricznymi zdolnościami. Więcej szczegółów znajdziesz w dalszej części wpisu.

Składniki:

  • 2 woreczki ryżu (20 dag)
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 cebula
  • 2 marchewki
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz

Kolorowy ryż – jak zrobić?

  1. Ryż ugotować, odsączyć z wody.
  2. Marchewkę obrać, umyć i ugotować, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  3. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na łyżce oleju.
  4. Kukurydzę odsączyć.
  5. Wszystkie składniki połączyć, przyprawić solą i pieprzem, delikatnie wymieszać.

Kolorowy ryż – dodatkowe informacje

Podajemy na gorąco jako dodatek do mięsa lub jako samodzielne danie. Smakuje też na zimno.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Kolorowy drink
Następny przepis: KOLOROWY TORCIK Z GALARETEK

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode