Kokosowy pudding chia z opuncją figową
Odkryj egzotyczne smaki tropikalnych owoców dzięki temu przepisowi na Kokosowy pudding chia z opuncją figową. To wyjątkowe połączenie lekko słodkiego mleka kokosowego, nasion chia dodających deserowi błonnika oraz unikalnego smaku i konsystencji opuncji figowej tworzy prawdziwe spektrum smaków. Pudding może posłużyć jako pełnowartościowe śniadanie lub zdrowa przekąska w ciągu dnia. Łączy w sobie egzotykę, nutę orientu i zdrowe składniki. To doskonały sposób, by rozpocząć swoją przygodę z kuchnią wykorzystującą opuncję, skoro opuncja przepisy stają się coraz bardziej popularne. Jeżeli szukasz opuncja figowa przepisy, ten jest właśnie dla Ciebie.
admin
Składniki:
- 400 ml mleka kokosowego
- 3 łyżki wiórek kokosowych
- 3 łyżki chia
- 2 łyżki miodu
- 1 opuncja
- mięta do dekoracji
Kokosowy pudding chia z opuncją figową – jak zrobić?
-
1.
Podgrzewamy mleczko kokosowe z miodem i wiórkami. Mieszamy i zagotowujemy. Studzimy. -
2.
Zimne mleko kokosowe mieszamy z 3 pełnymi łyżkami nasion chia. -
3.
Przelewamy do szklanek lub innych pojemników do deserków. -
4.
Opuncję obieramy, kroimy w plasterki. Układamy na wierzchu, dekorujemy listkami świeżej mięty.
Kokosowy pudding chia z opuncją figową – dodatkowe informacje
Opuncję możemy przetrzeć przez sitko, aby pozbyć się twardych pestek.