Kokosowy pudding chia z opuncją figową

Kokosowy pudding chia z opuncją figową

Odkryj egzotyczne smaki tropikalnych owoców dzięki temu przepisowi na Kokosowy pudding chia z opuncją figową. To wyjątkowe połączenie lekko słodkiego mleka kokosowego, nasion chia dodających deserowi błonnika oraz unikalnego smaku i konsystencji opuncji figowej tworzy prawdziwe spektrum smaków. Pudding może posłużyć jako pełnowartościowe śniadanie lub zdrowa przekąska w ciągu dnia. Łączy w sobie egzotykę, nutę orientu i zdrowe składniki. To doskonały sposób, by rozpocząć swoją przygodę z kuchnią wykorzystującą opuncję, skoro opuncja przepisy stają się coraz bardziej popularne. Jeżeli szukasz opuncja figowa przepisy, ten jest właśnie dla Ciebie.

Składniki:

  • 400 ml mleka kokosowego
  • 3 łyżki wiórek kokosowych
  • 3 łyżki chia
  • 2 łyżki miodu
  • 1 opuncja
  • mięta do dekoracji

Kokosowy pudding chia z opuncją figową – jak zrobić?

  1. 1.
    Podgrzewamy mleczko kokosowe z miodem i wiórkami. Mieszamy i zagotowujemy. Studzimy.
  2. 2.
    Zimne mleko kokosowe mieszamy z 3 pełnymi łyżkami nasion chia.
  3. 3.
    Przelewamy do szklanek lub innych pojemników do deserków.
  4. 4.
    Opuncję obieramy, kroimy w plasterki. Układamy na wierzchu, dekorujemy listkami świeżej mięty.

Kokosowy pudding chia z opuncją figową – dodatkowe informacje

Opuncję możemy przetrzeć przez sitko, aby pozbyć się twardych pestek.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Kokosowy Raj
Następny przepis: Kokosowy sernik bez sera

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode