Kokosowe ciasteczka z kleiku ryżowego

Kokosowe ciasteczka z kleiku ryżowego

Kokosowe ciasteczka z kleikiem ryżowym to tytuł naszego dzisiejszego przepisu. Idealne dla osób szukających alternatyw dla tradycyjnej słodyczy, fanów kuchni azjatyckiej lub po prostu miłośników kokosa! To ciasta, które cechuje delikatność, subtelnego, lekko słodkawego smaku oraz prostota przygotowania. Starannie dobrane składniki sprawią, że ciasteczka z kleiku ryżowego z kokosem staną się twoją słodką przekąską na każdą okazję. Zaskocz swoje podniebienie i daj się ponieść kulinarnym doznaniom. Przepis na ciasteczka z kleikiem ryżowym jest prosty, zdrowy i przede wszystkim pyszny.

Składniki:

  • paczka kleiku ryżowego (dostępny w sklepach spożywczych na dziale niemowlęcym, tam gdzie słoiczki, kaszki itp.)
  • 1 kostka margaryny
  • 3 łyżki wiórek kokosowych
  • cukier wanilinowy
  • 3 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 szklanki cukru pudru przesianego
  1. Wszystkie składniki mieszamy razem mikserem.
  2. Z ciasta robimy kulki i rozgniatamy na placuszek.
  3. Pieczemy na papierze do pieczenia w 200 stopniach, aż będą złote, rumiane.

Kokosowe ciasteczka z kleiku ryżowego – dodatkowe informacje

Na wierzch można położyć konfiturę lub bitą śmietanę, ale ciasteczka są tak pyszne, że nic więcej im nie trzeba 🙂


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Kokosanki miodowe wg cioci Tereski
Następny przepis: Kokosowe ciasto z masą mascarpone i granatem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode