Jagody w cukrze

Jagody w cukrze

Jagody w cukrze to prawdziwa uczta dla każdego amatora słodkich przysmaków. Ten przepis jest doskonałym wynalazkiem dla tych, którzy lubią w pełni wykorzystywać sezon owocowy i cieszyć się smakiem soczystych, świeżych jagód przez cały rok. W przetworach domowych, takich jak ten, smak owoców jest nie tylko zachowany, ale również potęgowany dzięki dodatkowi cukru. Idealne jako dodatek do naleśników, gofrów czy deserów, a nawet same w słoiku. Prosty, ale efektowny sposób na przechowywanie letnich owoców to tylko jedna z zalet tej kuszącej kompozycji smaków. Spróbuj, a na pewno się przekonasz!

Składniki:

  • jagody
  • cukier
  • słoiki

Jagody w cukrze – jak zrobić?

Sposób przygotowania:

  1. Jagody umyć i powkładać do słoików.
    Do każdego słoika wsypać po 1-2 łyżki cukru (w zależności od wielkości słoika).
    Jagody pasteryzować przez 15 minut.
    Słoiki zostawić w wodzie do ostygnięcia.

Jagody w cukrze – dodatkowe informacje

Jagody w cukrze są idealne do deserów oraz mogą pomóc w przypadku zimowej biegunki.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: jagodowy sernik na zimno
Następny przepis: Jagodzianki

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode