Idealny piernik
Czy szukasz idealnego przepisu na piernik? Twój poszukiwanie właśnie się skończyło! Tradycyjny, pachnący świątecznie, miękki i wilgotny w sam raz – taki jest nasz piernik idealny. Ciekawa mieszanka przypraw korzennych, miodu i kakao tworzy niepowtarzalny smak, który przeniesie Cię w magiczną atmosferę Świąt bez względu na porę roku. Przygotuj się na komplementy, bo nie tylko smak, ale także zapach tego ciasta rozbudzi wszystkie zmysły. Piernik idealny czeka, by stać się gwiazdą Twojego świątecznego stołu!
admin
Składniki:
- 4 szklanki mąki
- 2 szklanki mleka
- 2 jajka
- 2 szklanki cukru
- 1 szklanka oleju
- 2 łyżki dżemu
- 2 łyżki sody
- 2 łyżki kakao
- 1 łyżka przyprawy do piernika
Idealny piernik – jak zrobić?
- Wszystko razem zmiksować, wylać na blachę wysmarowaną tłuszczem i piec 30 min w temperaturze 150 stopni, a później 10 min w temperaturze 100 stopni.
Idealny piernik – dodatkowe informacje
Jeśli nie posiadasz pod ręką dżemu użyj zmiksowanych owoców, np. śliwek.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Idealny biszkopt - nie opada!
Następny przepis: Idealny puszysty biszkopt