Idealny piernik

Idealny piernik

Czy szukasz idealnego przepisu na piernik? Twój poszukiwanie właśnie się skończyło! Tradycyjny, pachnący świątecznie, miękki i wilgotny w sam raz – taki jest nasz piernik idealny. Ciekawa mieszanka przypraw korzennych, miodu i kakao tworzy niepowtarzalny smak, który przeniesie Cię w magiczną atmosferę Świąt bez względu na porę roku. Przygotuj się na komplementy, bo nie tylko smak, ale także zapach tego ciasta rozbudzi wszystkie zmysły. Piernik idealny czeka, by stać się gwiazdą Twojego świątecznego stołu!

Składniki:

  • 4 szklanki mąki
  • 2 szklanki mleka
  • 2 jajka
  • 2 szklanki cukru
  • 1 szklanka oleju
  • 2 łyżki dżemu
  • 2 łyżki sody
  • 2 łyżki kakao
  • 1 łyżka przyprawy do piernika

Idealny piernik – jak zrobić?

  1. Wszystko razem zmiksować, wylać na blachę wysmarowaną tłuszczem i piec 30 min w temperaturze 150 stopni, a później 10 min w temperaturze 100 stopni.

Idealny piernik – dodatkowe informacje

Jeśli nie posiadasz pod ręką dżemu użyj zmiksowanych owoców, np. śliwek.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Idealny biszkopt - nie opada!
Następny przepis: Idealny puszysty biszkopt

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode