Grillowana cukinia z mozzarellą

Grillowana cukinia z mozzarellą

Grillowana cukinia z mozzarellą to proste i wyjątkowo smaczne danie, które zaskoczy każdego zaproszonego gościa na letnie spotkanie przy grillu. Delikatna cukinia, wspaniale komponująca się z topioną mozzarellą, to kwintesencja lata zamknięta w jednym przepisie. Jest to danie niskokaloryczne, więc bez problemu zmieści się w diecie każdej osoby dbającej o swoją sylwetkę. Nadaje się również dla wegetarian. Grillowana cukinia z mozzarellą to przepis, który powinien znaleźć się na liście ulubionych dań każdego smakosza.

Składniki:

  • cukinia
  • ser mozzarella
  • oliwa z oliwek
  • czosnek ok. 3 ząbków na średnią cukinię
  • sól
  • pieprz

Grillowana cukinia z mozzarellą – jak zrobić?

  1. Cukinię kroimy na talary i nakłuwamy lekko widelcem. Do ok.1/4 szkl. oliwy dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól oraz pieprz. Polewamy gotowym sosem cukinię następnie kładziemy po plasterku sera mozzarelli.
  2. Grillujemy ok 7-10 minut.

Grillowana cukinia z mozzarellą – dodatkowe informacje

Czosnek z oliwą można również zmiksować blenderem.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Gremolata wg Buni
Następny przepis: Grillowana feta

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode