Filet z kurczaka z leśnymi grzybami

Filet z kurczaka z leśnymi grzybami

Czy istnieje coś równie apetycznego jak soczysty filet z kurczaka, podany z aromatycznymi grzybami prosto z lasu? Niewielu jest chyba tak doskonałych kombinacji, najwyższej jakości mięsa ze szlachetnymi grzybami. Nieważne, czy jesteś szefem kuchni, czy po prostu amator, ten przepis na filet z kurczaka z grzybami leśnymi jest bardzo prosty do wykonania, a efekt końcowy zapewnia prawdziwe doznania dla podniebienia. To nietuzinkowe połączenie smaków sprawi, że Twój posiłek będzie nie tylko smaczny, ale również zdrowy i bardzo odżywczy. Idealny na rodzinny obiad lub romantyczną kolację we dwoje.

Składniki:

  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • szczypta mielonego imbiru
  • odrobina curry
  • około 1/2 kg mrożonych leśnych grzybów
  • 1/4 szklanki śmietany do zup i sosów

Filet z kurczaka z leśnymi grzybami – jak zrobić?

  1. Cebulę z czosnkiem drobno siekamy. Na patelni podgrzewamy odrobinę oleju i podsmażamy na nim cebulę i czosnek.
  2. Następnie dodajemy pokrojony w drobna kostkę filet z kurczaka, smażymy do miękkości.
  3. Na końcu dodajemy rozmrożone leśne grzyby i śmietanę.
  4. Całość doprawiamy solą, pieprzem, mielonym imbirem i curry.

Sposób przygotowania pierś z kurczaka z grzybami leśnymi. Kurczak z grzybami.

Filet z kurczaka z leśnymi grzybami – dodatkowe informacje

Podajemy z kaszą gryczaną lub ryżem.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Filet z kurczaka w zupie cebulowej
Następny przepis: Filet z kurczaka z ryżem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode