Filet z kurczaka z leśnymi grzybami
Czy istnieje coś równie apetycznego jak soczysty filet z kurczaka, podany z aromatycznymi grzybami prosto z lasu? Niewielu jest chyba tak doskonałych kombinacji, najwyższej jakości mięsa ze szlachetnymi grzybami. Nieważne, czy jesteś szefem kuchni, czy po prostu amator, ten przepis na filet z kurczaka z grzybami leśnymi jest bardzo prosty do wykonania, a efekt końcowy zapewnia prawdziwe doznania dla podniebienia. To nietuzinkowe połączenie smaków sprawi, że Twój posiłek będzie nie tylko smaczny, ale również zdrowy i bardzo odżywczy. Idealny na rodzinny obiad lub romantyczną kolację we dwoje.
Piotr Zieliński
Składniki:
- 1 podwójny filet z kurczaka
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- olej
- sól
- pieprz
- szczypta mielonego imbiru
- odrobina curry
- około 1/2 kg mrożonych leśnych grzybów
- 1/4 szklanki śmietany do zup i sosów
Filet z kurczaka z leśnymi grzybami – jak zrobić?
- Cebulę z czosnkiem drobno siekamy. Na patelni podgrzewamy odrobinę oleju i podsmażamy na nim cebulę i czosnek.
- Następnie dodajemy pokrojony w drobna kostkę filet z kurczaka, smażymy do miękkości.
- Na końcu dodajemy rozmrożone leśne grzyby i śmietanę.
- Całość doprawiamy solą, pieprzem, mielonym imbirem i curry.
Sposób przygotowania pierś z kurczaka z grzybami leśnymi. Kurczak z grzybami.
Filet z kurczaka z leśnymi grzybami – dodatkowe informacje
Podajemy z kaszą gryczaną lub ryżem.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Filet z kurczaka w zupie cebulowej
Następny przepis: Filet z kurczaka z ryżem