Filet z kurczaka w zupie cebulowej

Filet z kurczaka w zupie cebulowej

Przedstawiamy przysmak miłośników domowej kuchni, którym nie jest obcy smak soczystego mięsa z kurczaka. Tym razem prezentujemy wam przepis na filety z kurczaka w zupie cebulowej, gdzie mięso wydobywa esencję smaku z aromatycznej zupy. Ciepła, pyszna zupa cebulowa knorr doskonale komponuje się z delikatnym smakiem filetów, tworząc symfonię smaków. Dzięki temu szybkim i łatwym przepisowi, każdy początkujący kucharz będzie mógł zaserwować swoim bliskim prawdziwie domowy obiad. Bez względu, czy preferujesz sposób przygotowania kurczaka na parze, czy w piekarniku, filet w zupie cebulowej zawsze smakuje wyśmienicie.

Składniki:

  • Podwójny filet z kurczaka
  • Opakowanie francuskiej zupy cebulowej w proszku
  • 200ml śmietanki 30%

Filet z kurczaka w zupie cebulowej – jak zrobić?

Olbrzymią popularnością wśród miłośników smacznych i aromatycznych dań cieszy się filet z kurczaka w zupie cebulowej. Dzięki zastosowaniu odpowiednich składników i odpowiedniej techniki przygotowania, każdy może bez trudu przyrządzić to danie w domowym zaciszu. Poniżej znajduje się prosty przepis na filet z kurczaka w zupie cebulowej wraz z dokładnym sposobem przygotowania.

  1. Przygotowanie składników:

    Filet z kurczaka kroimy w dość cienkie paski.
  2. Przygotowanie zupy:

    Do śmietanki wsypujemy zupę cebulową, mieszamy dokładnie.
  3. Układanie mięsa:

    Przekładamy krojone filety do naczynia żaroodpornego, a następnie zalewamy je zupą wymieszaną ze śmietanką.
  4. Zapiekamy:

    Naczynie z mięsem i zupą wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190 stopni Celsjusza. Zapiekamy przez około 35 minut.

Pyszny, aromatyczny i sycący filet z kurczaka w zupie cebulowej jest idealnym daniem na obiad dla całej rodziny. Dzięki prostocie przygotowania i wyjątkowemu smakowi, zachwyci każde podniebienie. Spróbuj tego przepisu już dziś i rozkoszuj się wyjątkowym smakiem kurczaka w zupie cebulowej.

Filet z kurczaka w zupie cebulowej – dodatkowe informacje

Jeśli mamy czas zalane zupą mięsko przed włożeniem do piekarnika wkładamy na pół godz do lodowki. Moim chłopcom najlepiej smakuje podane z ziemniakami. Doskonale pasują do tego dania buraczki pod różnymi postaciami.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Filet z kurczaka w sosie słodko - kwaśnym
Następny przepis: filet z kurczaka zapiekany z mozzarellą

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode