Faworki luksusowe

Faworki luksusowe

Faworki luksusowe to niebywale smakowite, chrupiące ciasteczka, które idealnie wartościują karnawałowe popołudnia i wieczory. Charakteryzują się delikatnością oraz zniewalającym smakiem, który bez wątpienia przypodoba się nie tylko miłośnikom tradycyjnych słodkości, ale też poszukiwaczom nowych kulinarnych doznań. Faworki wykorzystują tradycyjne składniki, które w połączeniu dają absolutnie wyjątkowy efekt. Mimo, że są cukrowym przysmakiem, nie są przesłodzone, co czyni je idealnym komplementem do popołudniowej kawy lub herbaty. Stworzenie tych ciastek to prawdziwa przyjemność, a ich smak zachwyci niemal każdego łasucha.

Składniki:

  • 3 szklanki mąki pszennej
  • 6 jajek (żółtka)
  • 6 łyżek gęstej śmietany
  • 2 łyżki spirytusu (octu)
  • 1 szklanka cukru pudru
  • cukier wanilinowy
  • sól do smaku
  • tłuszcz do smażenia (smalec, olej)

Faworki luksusowe – jak zrobić?



Faworki luksusowe – dodatkowe informacje

Ciasto na faworki luksusowe powinno charakteryzować się jedwabistą konsystencją, dlatego po wyrobieniu powinno być zbijane jeszcze wałkiem przez kilka minut


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Faworki bezglutenowe
Następny przepis: Faworki z piekarnika – wegańskie

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode