Fasolka szparagowa z jajkiem

Fasolka szparagowa z jajkiem

Fasolka szparagowa z jajkiem to doskonała propozycja dla wszystkich miłośników prostych, ale zarazem smakowitych i odżywczych potraw. Ten przepis to połączenie chrupiącej fasolki szparagowej i delikatnej faktury jajka, które razem tworzą niezwykłe doznania kulinarne. To danie jest nie tylko niezwykle smaczne, ale i zdrowe – fasolka szparagowa jest bowiem prawdziwą skarbnicą witamin i minerałów, a jajko to źródło pełnowartościowego białka. Fasolka z jajkiem to doskonała propozycja na szybki obiad, ale także na pyszny i lekki lunch.

Składniki:

  • 1/2 kg fasolki szparagowej zielonej lub żółtej
  • 2 jajka
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki bułki mielonej
  • sól i pieprz do smaku

Fasolka szparagowa z jajkiem – jak zrobić?

  1. Fasolkę ugotować w osolonej wodzie na miękko, odcedzić. Lekko przestudzić, pokroić na małe kawałki.
  2. Masło podgrzać, wsypać bułkę lekko zrumienić, dodać fasolkę i wbić jajka.
  3. Wszystkie składniki wymieszać i smażyć do ścięcia się jajek.
  4. Doprawić solą i pieprzem.

xxxx – dodatkowe informacje

By poprawić smak fasolki szparagowej z jajkiem można do gotowania dodać zioła np. bazylię.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Fasolka szparagowa w słoikach na zimę
Następny przepis: Fasolka szparagowa z masełkiem i bułką tartą

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode