Domowy chrzan
Ten domowy przepis na chrzan zapewni Ci niezbędną porcję ostrości na zimę! Ten aromatyczny dodatek do wielu potraw jest łatwy do przygotowania, a efekt końcowy jest nieporównywalnie lepszy od sklepowych odpowiedników. Właśnie dlatego przedstawiam chrzan w słoiku przepis, który zapewni Ci niesamowite smaki i aromaty. Już nigdy nie będziesz musiał zastanawiać się, jak zrobić chrzan domowy czy jak go zetrzeć – ten przepis na chrzan tarty domowy zdecydowanie rozwieje Twoje wątpliwości. Stwórz swoje własne przepisy na chrzan, korzystając z tej sprawdzonej podstawy! Spróbuj raz, a z pewnością pokochasz swój własny chrzan domowy.
admin
Składniki:
- 1 szklanka startego świeżego chrzanu
- 6 jaj
- 500 ml kwaśnej śmietany 18%
- 2 łyżki cukru
- łyżeczka soli
- 5 łyżek octu
Domowy chrzan – jak zrobić? Sposób przygotowania:
- Chrzan obrać, umyć i zetrzeć na tarce o najdrobniejszych oczkach. Jajka ubić. Postawić na mały ogień. Dodać ocet, śmietanę, cukier i sól. Ubijać trzepaczką do zagotowania. Dodać chrzan. Zagotować.
Słowa kluczowe: chrzan domowy na zimę, chrzan w słoiku przepis, chrzan tarty domowy, chrzan domowy przepisy, chrzan domowy przepis, chrzan na zimę, jak zrobić chrzan domowy, jak zetrzeć chrzan, przepisy na chrzan domowy
Domowy chrzan – dodatkowe informacje
Podczas gotowania domowego chrzanu ciągle należy mieszać. Z podanej porcji przepisu wychodzi słoik o pojemności 900 ml.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Domowy chleb z otrębami
Następny przepis: Domowy chleb z ziarnami (na zakwasie)