Domowe frytki z piekarnika

Domowe frytki z piekarnika

Domowe frytki z piekarnika to doskonały dodatek do wielu dań. Nieodłączny element kuchni amerykańskiej, znalazły stałe miejsce także na naszych stołach. Przepis na domowe frytki z piekarnika jest łatwy do przygotowania i szybki, a rezultat końcowy zachwyci Was swym smakiem. Wykonane w domowym zaciszu, mają ten sam chrupiący smak, co te z ulubionej restauracji. Przygotowanie ich w piekarniku pozwala na uzyskanie idealnego efektu bez użycia głębokiego tłuszczu. Spróbuj zrobić domowe frytki w piekarniku – to doskonały pomysł na smaczny, domowy obiad. Poniżej znajduje się lista składników potrzebnych do wykonania przepisu.

Składniki:

  • 1 kilogram ziemniaków
  • sól
  • wegeta
  • przyprawa do ziemniaków
  • 2 łyżki oleju

Przepis na domowe frytki z piekarnika – jak zrobić?

  1. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kształt frytek.
  2. Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Skrapiamy olejem. Doprawiamy do smaku solą, wegetą i przyprawą do ziemniaków. Mieszamy.
  3. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i pieczemy przez 30 minut.

Domowe frytki z piekarnika – dodatkowe informacje

Świetnie zastępują tradycyjne ziemniaczki z wody.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Domowe eklery
Następny przepis: Domowe frytki

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode