Domowe frytki z piekarnika
Domowe frytki z piekarnika to doskonały dodatek do wielu dań. Nieodłączny element kuchni amerykańskiej, znalazły stałe miejsce także na naszych stołach. Przepis na domowe frytki z piekarnika jest łatwy do przygotowania i szybki, a rezultat końcowy zachwyci Was swym smakiem. Wykonane w domowym zaciszu, mają ten sam chrupiący smak, co te z ulubionej restauracji. Przygotowanie ich w piekarniku pozwala na uzyskanie idealnego efektu bez użycia głębokiego tłuszczu. Spróbuj zrobić domowe frytki w piekarniku – to doskonały pomysł na smaczny, domowy obiad. Poniżej znajduje się lista składników potrzebnych do wykonania przepisu.
admin
Składniki:
- 1 kilogram ziemniaków
- sól
- wegeta
- przyprawa do ziemniaków
- 2 łyżki oleju
Przepis na domowe frytki z piekarnika – jak zrobić?
- Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kształt frytek.
- Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Skrapiamy olejem. Doprawiamy do smaku solą, wegetą i przyprawą do ziemniaków. Mieszamy.
- Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i pieczemy przez 30 minut.
Domowe frytki z piekarnika – dodatkowe informacje
Świetnie zastępują tradycyjne ziemniaczki z wody.