Domowe babeczki
Zdrowe słodycze to marzenie każdego łasucha, które możemy spełnić przygotowując babeczki domowej roboty. Ten przepis na domowe muffinki to połączenie prostoty wykorzystanych składników z mnóstwem smaku. Czasem ciężko znaleźć prosty przepis na babeczki domowe, który gwarantuje finalny sukces. Dlatego przedstawiamy przepis na domowe babeczki, niezwykle proste w wykonaniu, który pozwoli zaskoczyć najbliższych nie tylko idealnym smakiem, ale i wyglądem. To doskonały pomysł na słodki deser czy przekąskę, którą możemy dostosować do własnych upodobań. Babeczki przepis na ciasto daje nam dużą swobodę w eksperymentowaniu z różnymi dodatkami.
admin
Składniki:
- 2 szklanki mąki
- 2/3 szklanki cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 1 szklanka mleka
- 80-90 gram oleju (ok. 1/3 szklanki)
- 2 jajka
Domowe babeczki – jak zrobić?
- Składniki suche wsypujemy do miski i mieszamy.
- Dodajemy składniki mokre i dokładnie, energicznie mieszamy wszystko łyżką do połączenia składników.
- Papierowe lub silikonowe foremki wypełniamy ciastem do 2/3 wysokości. Z podanej ilości wychodzi około 12 babeczek.
- Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 30 minut do zarumienienia.
Domowe babeczki – dodatkowe informacje
Według uznania można do ciasta dodać płatki czekoladowe, łyżeczkę dżemu lub karmelu. Udekorować .
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Domowa wędlina ze słoika słoikówka
Następny przepis: Domowe Bake Rolls’y