Dip z ogórków kiszonych

Dip z ogórków kiszonych

Rozkoszuj się urokiem kuchni domowej z naszym przepisem na dip z ogórków kiszonych. Ten sos z ogórka kiszonego jest idealny jako dodatek do przekąsek, grillowanych warzyw lub jako smaczny sos na przyjęciach. Dip jest kremowy, pełen smaku, z wyrazistym, lekko kwasowym posmakiem, który pochodzi od starannie dobranych ogórków kiszonych. Sprawdzi się doskonale jako dodatek do kanapek, chipsów czy warzyw. Wypróbuj nasz przepis i zasmakuj w niepowtarzalnym sosie, który z pewnością zachwyci smakiem każdego, kto go spróbuje. Użyj swoich ulubionych ogórków kiszonych, aby nadać dipowi osobisty charakter.

Składniki:

  • 20 dag kiszonych ogórków
  • 6 łyżek naturalnego jogurtu
  • 1 łyżka majonezu
  • sól
  • pieprz

Dip z ogórków kiszonych – jak zrobić?

  1. 1.
    Ogórki razem ze skórką ścieramy na tarce o dużych oczkach. Odciskamy z soku i przekładamy do miski.
  2. 2.
    Dodajemy jogurt i majonez. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i dokładnie mieszamy.

Słowa kluczowe: sos z ogórka kiszonego

Porady – Dip z ogórków kiszonych – dodatkowe informacje

Dip z ogórków kiszonych doskonale pasuje do wszelkich grillowanych i smażonych mięs.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Dip tzatziki z warzywami
Następny przepis: DOBRZE NADZIANA BABKA ZIEMNIACZANA NA MLEKU

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode