Dip z ogórków kiszonych
Rozkoszuj się urokiem kuchni domowej z naszym przepisem na dip z ogórków kiszonych. Ten sos z ogórka kiszonego jest idealny jako dodatek do przekąsek, grillowanych warzyw lub jako smaczny sos na przyjęciach. Dip jest kremowy, pełen smaku, z wyrazistym, lekko kwasowym posmakiem, który pochodzi od starannie dobranych ogórków kiszonych. Sprawdzi się doskonale jako dodatek do kanapek, chipsów czy warzyw. Wypróbuj nasz przepis i zasmakuj w niepowtarzalnym sosie, który z pewnością zachwyci smakiem każdego, kto go spróbuje. Użyj swoich ulubionych ogórków kiszonych, aby nadać dipowi osobisty charakter.
admin
Składniki:
- 20 dag kiszonych ogórków
- 6 łyżek naturalnego jogurtu
- 1 łyżka majonezu
- sól
- pieprz
Dip z ogórków kiszonych – jak zrobić?
-
1.
Ogórki razem ze skórką ścieramy na tarce o dużych oczkach. Odciskamy z soku i przekładamy do miski. -
2.
Dodajemy jogurt i majonez. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i dokładnie mieszamy.
Słowa kluczowe: sos z ogórka kiszonego
Porady – Dip z ogórków kiszonych – dodatkowe informacje
Dip z ogórków kiszonych doskonale pasuje do wszelkich grillowanych i smażonych mięs.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Dip tzatziki z warzywami
Następny przepis: DOBRZE NADZIANA BABKA ZIEMNIACZANA NA MLEKU