Dip jogurtowo-ziołowy
Podkaszamy klasyczne przekąski na Zielonej Wyspie dodać odrobinę orzeźwiającej nuty jogurtu. Przedstawiamy Dip jogurtowo-ziołowy – idealny kompan do kolorowych warzyw czy pieczywa, który swoją kremową, lekko pikantną konsystencją urozmaici każde spotkanie ze znajomymi lub rodzinny wieczór. Prostota przygotowania i mała ilość składników sprawiają, że Dip jogurtowo-ziołowy jest doskonałym wyborem na każdą okazję, nawet dla osób, które dopiero zaczynają swoją przygodę z gotowaniem. Ten dip to prawdziwa eksplozja smaków – łączy w sobie świeżość jogurtu z dobrocią ziół. To prawdziwy hit wszech czasów.
admin
Składniki:
- 1 duża porcja jogurtu naturalnego (450ml)
- 1 pęczek natki pietruszki
- 2 łyżeczki tartego chrzanu
- 1 opakowanie ziół sałatkowych typu Knorr
- Przyprawy do smaku: ocet, sól czosnkowo-ziołowa, zioła włoskie, pieprz kolorowy, chili w młynku
- Warzywa – ogórki, kalarepa w słupkach oraz grzanki do maczania
Dip jogurtowo-ziołowy – jak zrobić?
- Pietruszkę opłukać i posiekać na drobno.
- Do miski wlać jogurt naturalny, dodać chrzan, pokrojoną pietruszkę oraz opakowanie ziół sałatkowych.
- Przyprawić do smaku octem, solą czosnkowo-ziołową, ziołami włoskimi, pieprzem kolorowym i chili.
- Dobrze pomieszać.
- Podawać schłodzone.
Sposób przygotowania: dip jogurtowy do warzyw.
Dip jogurtowo-ziołowy – dodatkowe informacje
Można użyć jeszcze innych warzyw, np paprykę czy seler naciowy.