Dip jogurtowo-ziołowy

Dip jogurtowo-ziołowy

Podkaszamy klasyczne przekąski na Zielonej Wyspie dodać odrobinę orzeźwiającej nuty jogurtu. Przedstawiamy Dip jogurtowo-ziołowy – idealny kompan do kolorowych warzyw czy pieczywa, który swoją kremową, lekko pikantną konsystencją urozmaici każde spotkanie ze znajomymi lub rodzinny wieczór. Prostota przygotowania i mała ilość składników sprawiają, że Dip jogurtowo-ziołowy jest doskonałym wyborem na każdą okazję, nawet dla osób, które dopiero zaczynają swoją przygodę z gotowaniem. Ten dip to prawdziwa eksplozja smaków – łączy w sobie świeżość jogurtu z dobrocią ziół. To prawdziwy hit wszech czasów.

Składniki:

  • 1 duża porcja jogurtu naturalnego (450ml)
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 2 łyżeczki tartego chrzanu
  • 1 opakowanie ziół sałatkowych typu Knorr
  • Przyprawy do smaku: ocet, sól czosnkowo-ziołowa, zioła włoskie, pieprz kolorowy, chili w młynku
  • Warzywa – ogórki, kalarepa w słupkach oraz grzanki do maczania

Dip jogurtowo-ziołowy – jak zrobić?

  1. Pietruszkę opłukać i posiekać na drobno.
  2. Do miski wlać jogurt naturalny, dodać chrzan, pokrojoną pietruszkę oraz opakowanie ziół sałatkowych.
  3. Przyprawić do smaku octem, solą czosnkowo-ziołową, ziołami włoskimi, pieprzem kolorowym i chili.
  4. Dobrze pomieszać.
  5. Podawać schłodzone.

Sposób przygotowania: dip jogurtowy do warzyw.

Dip jogurtowo-ziołowy – dodatkowe informacje

Można użyć jeszcze innych warzyw, np paprykę czy seler naciowy.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Dip czosnkowy
Następny przepis: Dip paprykowy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode