DIETETYCZNE PODUDZIE Z INDYKA
Podziękuj się ze smakiem i trzymaj dietę dzięki naszemu przepisowi na dietetyczne podudzie z indyka! To jedno z tych dań, które nie tylko rewelacyjnie smakuje, ale także posiada niską wartość kaloryczną. Starannie wybrane składniki sprawiają, że ten przepis jest idealny dla tych, którzy chcą zadbać o swoją sylwetkę, nie rezygnując z mięsnych przysmaków. Odżywcze podudzie z indyka to także świetna propozycja dla osób dbających o zdrową, zbilansowaną dietę. Duszone, grillowane czy pieczone – indyk dietetycznie przyrządzony smakuje wyśmienicie i jest niesamowicie uniwersalny. Sprawdź sama!
admin
Składniki:
- 1 podudzie z indyka
- 1 cebula
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- sól, pieprz, papryka, majeranek
- 1 kostka pieczeniowa
Dietetyczne podudzie z indyka – jak zrobić?
-
1.
Oczyścić podudzia, ściągnąć skórkę, mięso natrzeć przyprawami i odstawić do lodówki na 2 godziny.
-
2.
Jogurt wymieszać w miseczce z solą, papryką i majerankiem.Mięso obłożyć tą mieszaniną i plastrami cebuli.
-
3.
Tak przygotowane podudzia włożyć do naczynia żaroodpornego, podlać 1 szklanką wody, dodać kostkę pieczeniową i piec pod przykryciem 1,5 godz. w temp. 200 stopni.W połowie pieczenia mięso należy przekręcić na drugą stronę.
DIETETYCZNE PODUDZIE Z INDYKA – dodatkowe informacje
Podawać z sosem który powstał podczas pieczenia i cebulką.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Dietetyczne pulpeciki drobiowe w sosie pomidorowym
Następny przepis: Dietetyczne Ptasie Mleczko