DIETETYCZNE PODUDZIE Z INDYKA

DIETETYCZNE PODUDZIE Z INDYKA

Podziękuj się ze smakiem i trzymaj dietę dzięki naszemu przepisowi na dietetyczne podudzie z indyka! To jedno z tych dań, które nie tylko rewelacyjnie smakuje, ale także posiada niską wartość kaloryczną. Starannie wybrane składniki sprawiają, że ten przepis jest idealny dla tych, którzy chcą zadbać o swoją sylwetkę, nie rezygnując z mięsnych przysmaków. Odżywcze podudzie z indyka to także świetna propozycja dla osób dbających o zdrową, zbilansowaną dietę. Duszone, grillowane czy pieczone – indyk dietetycznie przyrządzony smakuje wyśmienicie i jest niesamowicie uniwersalny. Sprawdź sama!

Składniki:

  • 1 podudzie z indyka
  • 1 cebula
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz, papryka, majeranek
  • 1 kostka pieczeniowa

Dietetyczne podudzie z indyka – jak zrobić?

  1. 1.

    Oczyścić podudzia, ściągnąć skórkę, mięso natrzeć przyprawami i odstawić do lodówki na 2 godziny.

  2. 2.

    Jogurt wymieszać w miseczce z solą, papryką i majerankiem.Mięso obłożyć tą mieszaniną i plastrami cebuli.

  3. 3.

    Tak przygotowane podudzia włożyć do naczynia żaroodpornego, podlać 1 szklanką wody, dodać kostkę pieczeniową i piec pod przykryciem 1,5 godz. w temp. 200 stopni.W połowie pieczenia mięso należy przekręcić na drugą stronę.

DIETETYCZNE PODUDZIE Z INDYKA – dodatkowe informacje

Podawać z sosem który powstał podczas pieczenia i cebulką.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Dietetyczne pulpeciki drobiowe w sosie pomidorowym
Następny przepis: Dietetyczne Ptasie Mleczko

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode