Deser warstwowy z karmelową gruszką

Deser warstwowy z karmelową gruszką

Deser warstwowy z karmelową gruszką to idealne rozwiązanie dla tych, którzy poszukują nietypowych propozycji na podwieczorek. To połączenie słodkiej, soczystej gruszki w sosie karmelowym z delikatnym, kremowym mascarpone przyniesie niezapomniane wrażenia smakowe. To propozycja dla tych, którzy nie boją się eksperymentów w kuchni, ale cenią sobie również prostotę i szybkość przygotowywania deserów. Ten przepis łączy w sobie wszystko – jest szybki, prosty i niezwykle smaczny. Poniższy przepis z pewnością powinien znaleźć się w twojej kulinarnym repertuarze.

Składniki:

  • 1 duża gruszka
  • 250g serka mascarpone
  • 250ml śmietanki 30%
  • 150g biszkoptów
  • 4 łyżki cukru
  • 2 łyżki cukru pudru

Deser warstwowy z karmelową gruszką – jak zrobić?

  1. W misce ubijamy śmietankę na sztywno. Dodajemy serek i cukier puder i miksujemy jeszcze przez chwilę.
  2. W garnku karmelizujemy cukier. Pokrojoną w kostkę gruszkę wrzucamy do garnka i dokładnie obtaczamy w karmelu.
  3. W pucharku lub miseczce układamy warstwowo biszkopty, krem i gruszkę.

Słowa kluczowe: deser z gruszek przepis, deser z gruszkami i mascarpone

Deser warstwowy z karmelową gruszką – dodatkowe informacje

Należy pamiętać, że karmel na gruszkach nie może być gorący.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Deser walentynkowy
Następny przepis: Deser z bananami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode