Delikatny sernik na biszkoptach

Delikatny sernik na biszkoptach

Ten delikatny sernik na biszkoptach to absolutny hit na każdym deserowym stole. Prosty w przygotowaniu, a jednocześnie niezwykle efektowny smakowo i wizualnie. Znakomite połączenie miękkiego sera z wypiekanymi biszkoptami tworzy niepowtarzalne doznanie kulinarne. Wystarczy znać odpowiedź na pytanie, czym nasączyć biszkopty do sernika na zimno, aby przenieść swój deser na zupełnie nowy, gourmet’owski poziom. Dzięki naszemu przepisowi, szybki sernik na biszkoptach stanie się Twoim ulubionym deserem. Jest tak delikatny i puszysty, że rozpływa się w ustach. Przy tym nie trzeba być mistrzem cukiernictwa, by stworzyć tę wykwintną wersję domowego sernika.

Składniki:

  • 1 kilogram sera białego mielonego (wiaderkowego)
  • 6 jajek
  • 2 budynie waniliowe
  • 1 szklanka cukru
  • 2 szklanki mleka
  • 2 opakowania cukru waniliowego
  • 2 paczki okrągłych biszkoptów
  • 2 tabliczki nadziewanej czekolady o smaku pistacjowym

Delikatny sernik na biszkoptach – jak zrobić?

  1. Ubij białka na sztywną pianę.
  2. Miksuj ser z żółtkami, cukrem, cukrem waniliowym i budyniem.
  3. Dodaj mleko i wymieszaj (masa będzie bardzo rzadka).
  4. Dodaj ubitą pianę z białek i wymieszaj łyżką.
  5. Ułóż biszkopty w prostokątnej formie.
  6. Wyłóż masę serową na środki biszkoptów, używając łyżki.
  7. Nałóż resztę masy prosto z miski.
  8. Piecz sernik przez około 1 godzinę w 180°C.
  9. Odstaw sernik do wystudzenia.
  10. Rozpuść 1 i 1/4 czekolady na parze, a następnie rozsmaruj ją na serniku.
  11. Zetrzyj resztę czekolady na tarce o dużych oczkach i posyp po jeszcze płynnej czekoladzie.

Sernik na biszkoptach gotowy!

Słowa kluczowe: prosty sernik na biszkoptach, czym nasączyć biszkopty do sernika na zimno, przepis na sernik na biszkopcie, szybki sernik na biszkoptach, puszysty sernik na biszkoptach, sernik pieczony na biszkoptach, sernik pieczony na biszkopcie, sernik na biszkoptach

Delikatny sernik na biszkoptach – dodatkowe informacje

Zamiast biszkoptów sernik można upiec na podpieczonym wcześniej kruchym spodzie.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Delikatny biszkopt z kremem i krówkami
Następny przepis: Delikatny sernik z mascarpone i truskawkami na biszkopcie

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode