Delikatny biszkopt z kremem i krówkami

Delikatny biszkopt z kremem i krówkami

Chcesz zaskoczyć swoich bliskich niepowtarzalnym deserem? Ten przepis jest dla Ciebie. Delikatny biszkopt z kremem i krówkami to kombinacja, która doskonale łączy tradycję z nowoczesnością. Polane słodką polewą krówki idealnie uzupełniają puszystą konsystencję delikatnego biszkoptu. Natomiast warstwa śmietankowego kremu dodaje całości wiele kremowości. Deser ten zachwyci gości zarówno podczas uroczystej, rodzinnej kolacji, jak i podczas szybkiego, popołudniowego kąsku. Choć może wydawać się skomplikowany, wykonanie tego ciasta jest proste i satysfakcjonujące. Przekonaj się sam i rozbudź swoje kulinarnie zmysły!

Składniki:

  • biszkopt:
  • 6 jajek
  • 1,5 szklanki cukru
  • 1,5 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1,5 łyżeczki octu
  • masa:
  • śmietana 36%
  • 1 śnieżka
  • 1 galaretka truskawkowa lub malinowa
  • 20 kruchych krówek

Delikatny biszkopt z kremem i krówkami – jak zrobić?

  1. Delikatny biszkopt z kremem i krówkami jest łatwy do zrobienia, wystarczy postępować zgodnie z poniższymi krokami.
  2. Ubij białka z cukrem na sztywno. Dodaj stopniowo żółtka wymieszane z octem. Następnie dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dokładnie wymieszaj. Przelej do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz przez 40 minut.
  3. Ubić śmietanę o zawartości 36%. Przygotuj śnieżkę i galaretkę zgodnie z przepisem na opakowaniu. Połącz śnieżkę, galaretkę i śmietanę.
  4. Przekrój biszkopt na pół i posmaruj masą. Resztę masy wyłóż na wierzch i posyp startymi krówkami.

Delikatny biszkopt z kremem i krówkami – dodatkowe informacje

Krówki można zastąpić białą czekoladą.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Delikatne ciasto
Następny przepis: Delikatny filet z kurczaka w sosie pomidorowym

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode