Danie wegetariańskie z makaronem razowym

Danie wegetariańskie z makaronem razowym

Przełamując stereotyp, że dania wegetariańskie są nudne i monotonne, proponujemy pyszne danie z makaronem razowym. Ten przepis to połączenie zdrowych składników o bogatym smaku. To nie tylko propozycja dla wegetarian, ale dla wszystkich, którzy cenią sobie zdrowe i kolorowe posiłki. Przygotowanie jest szybkie i proste, a efekt końcowy zdecydowanie zadowoli podniebienie. Makaron razowy jest doskonałym źródłem błonnika, a dodatek świeżych warzyw dostarcza organizmowi niezbędnych witamin. To danie to doskonała propozycja na rodzinny obiad lub szybki lunch do pracy.

Składniki:

  • 2 szklanki Makaron razowy
  • 1 sztuka bakłażan
  • 1 sztuka cukinia
  • 1/2 sztuki pora
  • 1/2 sztuki papryki żółtej
  • olej
  • ketchup ostry
  • szczypiorek

Danie wegetariańskie z makaronem razowym – jak zrobić?

  1. Makron gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i zostawiamy na sicie.

  2. Bakłażana i cukinię dobrze myjemy i kroimy w kawałki. Na patelni na oleju podsmażamy kabaczka i bakłażana, dodajemy pokrojony por. Smażymy.

  3. Dodajemy pokrojoną paprykę, mieszamy i jeszcze chwilę podsmażamy, aż warzywa będą miękkie. Dodajemy ketchup (ok. 3 łyżki) i makron, mieszamy i chwilę smażymy. Dodajemy pokrojony szczypiorek.

Słowa kluczowe: dania wegetariańskie z makaronem

Dodatkowe informacje – Danie wegetariańskie z makaronem razowym

Zdrowe danie, dieta wegetariańska lub niskotłuszczowa.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Danie jednogarnkowe z makaronem i mięsem mielonym
Następny przepis: De volaille z topionym serem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode