Czekoladowy krem z awokado

Czekoladowy krem z awokado

Ten przepis na Czekoladowy krem z awokado to prawdziwa rewelacja dla miłośników słodkości, które chcą zadbać o swoje zdrowie. Awokado to nie tylko bogate źródło zdrowych tłuszczów, ale także doskonała konsystencja, która pozwala na stworzenie gładkiego, kremowego deseru. Ze świeżo dojrzałych awokado, kakao, miodu i innych naturalnych dodatków powstaje wyjątkowy krem, słodki, ale zarazem pełen zdrowych składników. Ten przepis na krem z awokado to idealny sposób na zaspokojenie każdej słodyczowej potrzeby, bez wyrzutów sumienia.

Składniki:

  • 2 dojrzałe awokado
  • 3 łyżki kakao
  • 1 kopiasta łyżka miodu

Czekoladowy krem z awokado – jak zrobić?

  1. Awokado umyć, rozciąć wzdłuż, usunąć pestki. Wydrążony łyżką miąższ zmiksować na gładki krem wraz z kakao i miodem.

Czekoladowy krem z awokado – dodatkowe informacje

Krem z awokado jest doskonały do kanapek, naleśników, gofrów, a także jako samodzielny deser.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Czekoladowy clafoutis ze świeżą żurawiną
Następny przepis: Czekoladowy krem z serka mascarpone i kremówki

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode