Ciasto z kremem z serków homogenizowanych

Ciasto z kremem z serków homogenizowanych

Odkryj smak tego wyjątkowego ciasta z kremem z serków homogenizowanych. Ta słodka uczta to doskonałe połączenie delikatnego biszkoptu z bogatym kremem na bazie serków homogenizowanych, który uzyskuje aksamitną konsystencję dzięki dodatkowi mleka w proszku. Ciasto z serkami homogenizowanymi i mlekiem w proszku to prawdziwa gratka dla amatorów klasycznych smaków, które niewątpliwie przypomni ci domowe wypieki. To ciasto stanowi również doskonałą bazę do eksperymentów – można do niego dodać ulubione owoce lub polewę czekoladową. Bez względu na okazję, na pewno zasmakuje każdemu łasuchowi. Przejrzyj listę składników i przekonaj się sam!

Składniki:

  • Biszkopt:
  • szklanka mąki
  • szklanka cukru
  • 5 jaj
  • 2 duże łyżki cynamonu
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • Krem:
  • kostka margaryny
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 2 serki homogenizowane (350g)
  • 2 i pół szklanki mleka w proszku
  • Dodatkowo:
  • biszkopty
  • mocna kawa do nasączenia
  • kakao

Ciasto z kremem z serków homogenizowanych – jak zrobić?

  1. Oddzielić białka od żółtek, ubić na sztywno, następnie stopniowo dodawać cukier i żółtka nadal ubijając. Przesiać mąkę, proszek do pieczenia i cynamon, a następnie stopniowo dodawać do masy jajecznej i wymieszać łyżką. Biszkopt piec 35 minut w 180 stopniach.
  2. Margarynę w temperaturze pokojowej utrzeć na puch. Dodać cukier, serki oraz mleko w proszku.
  3. Biszkopt przekroić na pół, dolny blat nasączyć kawą, wyłożyć 3/5 kremu, przykryć drugim blatem. Górny blat nasączyć kawą, wyłożyć resztę kremu i ułożyć nasączone biszkopty. Całość posypać kakao.

Ciasto z kremem z serków homogenizowanych – dodatkowe informacje

Jeśli krem jest zbyt rzadki można dodać 2 łyżki rozpuszczonej chłodnej żelatyny.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Ciasto z kremem chałwowym, biszkoptami i kawową pianką
Następny przepis: CIASTO Z MAKIEM I KREMEM CYTRYNOWYM

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode