Ciasto z Krakersami !

Ciasto z Krakersami !

Zaskakujące połączenie składników to cecha, która zasługuje na uwagę w przypadku tego przepisu. Jeśli znudziły Ci się tradycyjne smaki i chcesz posmakować czegoś zupełnie innego, Ciasto z Krakersami jest właśnie dla Ciebie! To niezwykła kompozycja, gdzie kruchy krakers spotyka się z delikatną masą krówkową. Czasami, warto spróbować czegoś nietypowego, żeby odkryć nowe smaki. Co ważne, ten specjał jest również w wersji bez pieczenia, co idealnie ułatwia jego wykonanie. Ciasto z Krakersami to propozycja dla osób otwartych na kulinarne eksperymenty.

Składniki:

  • 2-3 paczki Herbatników
  • 2 Paczki Krakersów
  • 1 masa krówkowa
  • śmietana 36%
  • Cukier puder
  • 2 Budynie waniliowe lub śmietankowe
  • Masło Rośline
  • Cukier
  • Czekolada mleczna do posypki

Ciasto z krakersami! – jak zrobić?

  1. Masa Budyniowa:

    Gotujemy 2 budynie 2:1 (2 budynie na 400 ml mleka) z Cukrem według uznania 🙂 Następnie studzimy, po ostudzeniu dodajemy masło i miksujemy do jednolitej masy.

    Śmietane Ubijamy i dodajemy do niej Cukier puder.

    Masę Krówkową wstawiamy do gotowanej wody.

  2. POZIOMY CIASTA:
    1. Na spód kładziemy Herbatniki
    2. Krem budyniowy
    3. Krakersy
    4. Masa Krówkowa
    5. Krakersy
    6. Bita Śmietana
    7. Starta Czekolada
  3. Wstawiamy na 2-3 godziny do lodówki

SMACZNEGO!!

Ciasto z Krakersami – dodatkowe informacje

Śmietanę możemy zastąpić Śnieżkami. Masę budyniową można zastąpić Kremem budyniowym z Torebki.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Ciasto z kisielem :)
Następny przepis: Ciasto z krakersami (a'la 3bit)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode