Ciasto Izaura
Przygotowanie domowego ciasta to prawdziwa sztuka, a sam proces jest pełen radości i satysfakcji. Jeśli jesteś miłośnikiem słodkości i szukasz nowych inspiracji, ten przepis jest dla Ciebie. Ciasto Izaura to klasyka wśród deserów, która nigdy nie wychodzi z mody. To przepis na ciasto Izaura Ewy Wachowicz, który jest doskonałym połączeniem delikatnego sernika i gęstej warstwy kakaowej. Ciasto Izaura Ewy Wachowicz jest niezwykle smaczne i wilgotne, a co najważniejsze, pozbawione jegokolwiek trudności podczas przygotowania. Bez wątpienia, sernik Izaura Ewy Wachowicz zachwyci każdego łasucha.
admin
Składniki:
- Składniki na ciasto czekoladowe:
- mąka tortowa – 1.5 szkl.
- cukier – 1 szkl.
- kakao – 3 łyżki
- margaryna – 1 kostka
- proszek do pieczenia – 1.5 łyżeczki
- cukier waniliowy – 1 szt.
- jajka – 4 jaja
- woda – 5 łyżek
- Masa twarogowa:
- twaróg – 1 kg.
- cukier – 1/2 szkl.
- masło miękkie – 1/2 kostki
- jaja – 4 szt.
Ciasto izaura – jak zrobić?
-
1.
Masa czekoladowa:
Margarynę, cukier, cukier waniliowy, kakao i wodę zagotować. Po wystudzeniu dodać 4 żółtka. Wymieszać. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
-
2.
Białka ubić na sztywno. Stopniowo dodać do masy czekoladowej. Wymiesza dokładnie szpatułką. Ciasto wylać na blachę 25×30 cm wyłożoną pergaminem.
-
3.
Masa serowa:
Wszystkie składniki wymieszać.
-
4.
Wylać na ciasto czekoladowe. Piec ok. 1 h i 10 min w 180 przez pierwsze 30 min, potem w 160.
Słowa kluczowe: przepis na ciasto izaura ewy wachowicz, ciasto izaura ewy wachowicz, sernik izaura ewy wachowicz
Porady – dodatkowe informacje
Na ciasto Izaura można zrobić polewę.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Irlandzki placek pasterza.
Następny przepis: Jabłecznik królewski z bitą śmietaną na biszkopcie