Ciasto Izaura

Ciasto Izaura

Przygotowanie domowego ciasta to prawdziwa sztuka, a sam proces jest pełen radości i satysfakcji. Jeśli jesteś miłośnikiem słodkości i szukasz nowych inspiracji, ten przepis jest dla Ciebie. Ciasto Izaura to klasyka wśród deserów, która nigdy nie wychodzi z mody. To przepis na ciasto Izaura Ewy Wachowicz, który jest doskonałym połączeniem delikatnego sernika i gęstej warstwy kakaowej. Ciasto Izaura Ewy Wachowicz jest niezwykle smaczne i wilgotne, a co najważniejsze, pozbawione jegokolwiek trudności podczas przygotowania. Bez wątpienia, sernik Izaura Ewy Wachowicz zachwyci każdego łasucha.

Składniki:

  • Składniki na ciasto czekoladowe:
  • mąka tortowa – 1.5 szkl.
  • cukier – 1 szkl.
  • kakao – 3 łyżki
  • margaryna – 1 kostka
  • proszek do pieczenia – 1.5 łyżeczki
  • cukier waniliowy – 1 szt.
  • jajka – 4 jaja
  • woda – 5 łyżek
  • Masa twarogowa:
  • twaróg – 1 kg.
  • cukier – 1/2 szkl.
  • masło miękkie – 1/2 kostki
  • jaja – 4 szt.

Ciasto izaura – jak zrobić?

  1. 1.

    Masa czekoladowa:

    Margarynę, cukier, cukier waniliowy, kakao i wodę zagotować. Po wystudzeniu dodać 4 żółtka. Wymieszać. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.

  2. 2.

    Białka ubić na sztywno. Stopniowo dodać do masy czekoladowej. Wymiesza dokładnie szpatułką. Ciasto wylać na blachę 25×30 cm wyłożoną pergaminem.

  3. 3.

    Masa serowa:

    Wszystkie składniki wymieszać.

  4. 4.

    Wylać na ciasto czekoladowe. Piec ok. 1 h i 10 min w 180 przez pierwsze 30 min, potem w 160.

Słowa kluczowe: przepis na ciasto izaura ewy wachowicz, ciasto izaura ewy wachowicz, sernik izaura ewy wachowicz

Porady – dodatkowe informacje

Na ciasto Izaura można zrobić polewę.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Irlandzki placek pasterza.
Następny przepis: Jabłecznik królewski z bitą śmietaną na biszkopcie

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode