Ciastka bez pieczenia

Ciastka bez pieczenia

Jeżeli szukasz szybkiego, łatwego i pysznego deseru, te ciasteczka bez pieczenia są właśnie dla Ciebie. Bez względu na to, czy nie masz piekarnika, czy po prostu nie masz ochoty na pieczenie, te ciasteczka są doskonałym rozwiązaniem. To przepis, który jest tak prosty, że można go zrobić razem z dziećmi. Wybranie przepisów na ciastka bez pieczenia sprawia, że proces przygotowania deseru staje się szybki i bezproblemowy. Daj się skusić i spróbuj naszych ciasteczek bez pieczenia, które mimo swej prostoty, zachwycą każdego miłośnika słodkości.

Składniki:

  • 2,5 szklanki mleka
  • 2 paczki duzych krakersów
  • pół szklanki mąki
  • pół szklanki cukru
  • pół kostki masła
  • pół torebki budyniu smietankowego lub waniliowego
  • 2 zółtka
  • cukier waniliowy
  • kilkanascie orzechów włoskich
  • masło do posmarowania formy

Ciastka bez pieczenia – jak zrobić?

  1. Roztrzepac zółtka. Rozrobic w pol szklanki zimnego mleka budyn, makę i zóltka. Dokladnie wymieszac. Zagotowac pozostałe mleko (2 szklanki) z cukrem, masłem i cukrem waniliowym. Do gotujacego sie mleka wlac przygotowana wczesniej mieszanke mleka-budyniu-maki-zoltek. Mieszajc, gotowac, az masa zgestnieje.
  2. Polowe krakersów rozlozyc na blaszce posmarowanej leciutko masłem, przykryc krakersy goraca masa i reszta krakersów. Pozostawic troszke masy na srodek na wierzch krakersów. Ozdobic orzechami włoskimi. Pozostawic do ostygniecia.

Ciastka bez pieczenia – dodatkowe informacje

Można ciasteczka umieścić na papierze do pieczenia, talerzu itp. Masło nie jest potrzebne.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Ciastka bez mąki i cukru
Następny przepis: Ciastka digestive

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode