Chinol na szybki obiad
„To, co czyni Chinol tak wyjątkowym, to proste składniki tworzące zniewalającą ucztę dla kubków smakowych. Szybki obiad w wersji azjatyckiej to prawdziwa gratka dla miłośników orientalnej kuchni. Chinol to danie, które z łatwością przekształci zwyczajny obiad w wyjątkowe przeżycie kulinarne. Delikatna mieszanka smaków i aromatów sprawia, że jest to prosty sposób na doświadczenie aromatów Dalekiego Wschodu bez opuszczania domu. Taki posiłek z pewnością zadowoli wszystkich domowników. Wprowadź odrobinę orientalnej pikantności do swojego codziennego menu, przygotowując ten przepis na Chinol na szybki obiad.”
admin
Składniki:
- na 2 porcje:
- 100 gram ryżu
- 1 pierś kurczaka
- 2 łyżki groszku
- 2 łyżki kukurydzy
- 1 cebula
- pół paczki mrożonych warzyw na patelnię
- 4 plastry ananasa
- przyprawy do smaku
- 2 łyżki ketchupu
- 1 łyżka serka śmietankowego
- 1 łyżka soku z ananasa
- 2 łyżki startego sera żółtego
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka oleju
Chinol na szybki obiad – jak zrobić?
- Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. PIerś myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Smażymy na rozgrzanym oleju. Cebule kroimy w kostkę, czosnek drobno siekamy, dodajemy na patelnie. Następnie wrzucamy mrożone warzywa, groszek, kukurydzę i ananas. Dusimy na patelni do miękkości pod przykryciem. Pod koniec smażenia dodajemy sok z anannasa, ketchup, serek smietankowy, żółty oraz przekładamy ugotowany ryż. Smażymy jeszcze razem ok 5 min pod przykryciem.
Chinol – dodatkowe informacje
Do tego dania można użyć świeżęj papryki, pieczarek, lub innych ulubionych warzyw.
Najlepsze mrożone warzywa idealne do tego dania to karaibskie, azjatyckie lub chińskie.
Ilość składników można dowolnie modyfikować wg upodobania.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Chimichangas
Następny przepis: Chińska Zupa cebulowa z jajkiem