Chińska Zupa cebulowa z jajkiem

Chińska Zupa cebulowa z jajkiem

Miłośnicy orientalnych smaków z pewnością docenią ten wyjątkowy przepis na chińską zupę cebulową z jajkiem. Jest to idealna propozycja na zdrowy i pyszny obiad lub kolację. Zupa ta to prawdziwa eksplozja smaków – słodko-kwaśna cebula doskonale komponuje się z delikatnym smakiem jajka, tworząc niepowtarzalny duet. Wszystko to podkreśla aromatyczny bulion, który dodaje tej potrawie głębi. Zupa chińska z jajkiem przygotowywana według tego przepisu, smakuje jak prosto z ulic chińskich miast, a jednocześnie jest prosta i szybka do zrobienia. Idealna dla tych, którzy cenią sobie nie tylko smak, ale też oryginalność potraw.

Składniki:

  • 1 litr bulionu
  • 2 jajka
  • 3 duże cebule
  • 1 cebula dymka
  • pieprz
  • sól
  • masło
  • mąka kukurydziana

Chińska zupa cebulowa z jajkiem – jak zrobić?

  1. Przygotuj rosół. W tym samym czasie na maśle podsmaż mąkę kukurydzianą. Posiekaj cebule, a następnie wrzuć do garnka wraz z zasmażką. Gotuj na wolnym ogniu przez około 30 minut.
  2. Po tym czasie zdejmij zupę z ognia i dodaj rozkłócone jaja. Odczekaj chwilę i mieszaj. Przypraw solą i pieprzem wedle uznania.

Chińska Zupa cebulowa z jajkiem – dodatkowe informacje

Zupe podawać po uprzenim posypaniu jej posiekaną dymką.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Chinol na szybki obiad
Następny przepis: Chiński makaron ciągniony zrobiony w domu

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode