BUŁKI Z PIECZARKAMI

BUŁKI Z PIECZARKAMI

Bułki z pieczarkami to znakomity pomysł na smaczne danie, które urozmaici codzienny jadłospis. Idealne jako przekąska czy szybki lunch, będą również doskonałe do zaserwowania gościom. Są niezwykle proste do przygotowania i nie wymagają dużo czasu. Wyjątkowy charakter tego przepisu to połączenie chrupiącej bułki z miękkim, soczystym farszem z pieczarek. Ta potrawa ma oryginalny smak, którym oczaruje każdego smakosza. Przyjemne połączenie faktur i smaków sprawia, że danie to jest jednym z najpopularniejszych przepisów na bułki nadziewane.

Składniki:

  • 0,5 kilograma pieczarek
  • 3 cebule
  • 4 bułki
  • 8 plasterków sera żółtego
  • masło

Bułki z pieczarkami – jak zrobić?

  1. Pieczarki i cebule obieramy. Pieczarki kroimy w plasterki, a cebulę w kosteczkę.
  2. Pieczarki i cebulę podsmażamy na maśle.
  3. Bułki przekrawamy na pół i wybieramy z nich miąższ. Podsmażonymi pieczarkami wypełniamy bułki i nakładamy plasterek sera żółtego na każdą połówkę bułki wypełnionej pieczarkami.
  4. Pieczemy 5-10 minut w piekarniku w 150 stopniach aż do roztopienia sera.

BUŁKI Z PIECZARKAMI – Dodatkowe informacje

Na gotowe pieczywo można bułkę polać sosem czosnkowym a nawet ketchupem.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Bułki z mąką owsianą i płatkami owsianymi
Następny przepis: Bułki z Ziarnami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode