BUŁKI Z PIECZARKAMI
Bułki z pieczarkami to znakomity pomysł na smaczne danie, które urozmaici codzienny jadłospis. Idealne jako przekąska czy szybki lunch, będą również doskonałe do zaserwowania gościom. Są niezwykle proste do przygotowania i nie wymagają dużo czasu. Wyjątkowy charakter tego przepisu to połączenie chrupiącej bułki z miękkim, soczystym farszem z pieczarek. Ta potrawa ma oryginalny smak, którym oczaruje każdego smakosza. Przyjemne połączenie faktur i smaków sprawia, że danie to jest jednym z najpopularniejszych przepisów na bułki nadziewane.
Piotr Zieliński
Składniki:
- 0,5 kilograma pieczarek
- 3 cebule
- 4 bułki
- 8 plasterków sera żółtego
- masło
Bułki z pieczarkami – jak zrobić?
- Pieczarki i cebule obieramy. Pieczarki kroimy w plasterki, a cebulę w kosteczkę.
- Pieczarki i cebulę podsmażamy na maśle.
- Bułki przekrawamy na pół i wybieramy z nich miąższ. Podsmażonymi pieczarkami wypełniamy bułki i nakładamy plasterek sera żółtego na każdą połówkę bułki wypełnionej pieczarkami.
- Pieczemy 5-10 minut w piekarniku w 150 stopniach aż do roztopienia sera.
BUŁKI Z PIECZARKAMI – Dodatkowe informacje
Na gotowe pieczywo można bułkę polać sosem czosnkowym a nawet ketchupem.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Bułki z mąką owsianą i płatkami owsianymi
Następny przepis: Bułki z Ziarnami