Boczek rolowany z przyprawami z szynkowara

Boczek rolowany z przyprawami z szynkowara

Boczek rolowany z przyprawami z szynkowara to danie, które ucieszy podniebienia każdego miłośnika mięs. Imponujący na talerzu i pełen smaku, stwarza niepowtarzalną kompozycję aromatycznych przypraw i najlepszej jakości boczku. To propozycja dla osób, które cenią sobie domowe przetwory mięsne i chcą zaszaleć w kuchni, tworząc coś więcej niż tradycyjne danie mięsne. Szynkowar, użyteczne narzędzie, które pomaga w przygotowaniu tego boczku, sprawia, że danie to jest niesamowicie soczyste i pełne smaku. Oto przepis na danie, które zaskoczy wszystkich domowników i gości swoją oryginalnością i smakiem.

Składniki:

  • 1 kilogram boczku wieprzowego bez kości
  • opakowanie przyprawy do mięs
  • łyżeczka suszonych pomidorów z czosnkiem
  • worek do szynkowara
  • termometr
  • szynkowar

Boczek rolowany z przyprawami z szynkowara – jak zrobić?

  1. 1.
    Z boczku odcinamy twardą skórę i wyrzucamy, boczek z dwóch stron mocno oprószamy przyprawami i zwijamy w rulonik. Do szynkowara wkładamy worek i wkładamy boczek worek zawijamy i zamykamy szynkowar. Wbijamy termometr.
  2. 2.
    W dużym garnku zagotowujemy wodę do gotującej wkładamy szynkowar i przykrywamy pokrywką. Gotujemy 2 godziny w 80 stopniach. Po tym czasie gorącą wodę wylewamy i nalewamy zimną aby szynkowar z boczkiem wystygł, zimny odstawiamy do lodówki do stężenia, najlepiej na całą noc.

Boczek rolowany z przyprawami z szynkowara – dodatkowe informacje

Do boczku rolowanego z szynkowara możemy użyć różnych przypraw.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Boczek rolowany z polędwicą i mięsem mielonym
Następny przepis: Boczek w soli peklowej z domowej wędzarni

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode