BISZKOPT- BAZA DO TORTÓW

BISZKOPT- BAZA DO TORTÓW

Biszkopt jest jednym z najważniejszych elementów każdego pysznego tortu. Ten lekki, puszysty i delikatny wypiek stanowi idealną bazę do różnego rodzaju ciast, zwłaszcza tych na specjalne okazje. Nasz przepis na biszkopt w prodiżu to ponowne odkrycie tego klasycznego wypieku. Prosta receptura i naturalne składniki gwarantują wyjątkowy smak, a przy użyciu prodiżu otrzymamy równomiernie upieczone, idealne w kształcie ciasto. To doskonały przepis dla osób, które dopiero zaczynają swoją przygodę z pieczeniem, jak i dla doświadczonych kulinarnych pasjonatów. Spróbujcie sami i przekonajcie się, ile radości może przynieść pieczenie biszkoptu.

Składniki:

  • na ciasto 28 cm: do podzielenia na 2 lub 3 części
  • 6 jajek
  • 15 łyżek cukru
  • 15 łyżek mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Biszkopt- baza do tortów – jak zrobić?

  1. Białka oddzielamy od zółtek, miksujemy na sztywno.
  2. Stopniowo dodajemy po 1 żółtku, dalej miksujemy.
  3. Dodajemy po kolejnej porcji cukru, miksujemy.
  4. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy do ciasta, mieszamy łyżką.
  5. Wylewamy do wyłożonego papierem do pieczenia prodiża, pieczemy ok. 25 minut.
  6. Studzimy.

BISZKOPT- BAZA DO TORTÓW – dodatkowe informacje

Jeśli chcemy mieć ciemny biszkopt, razem z mąką mieszamy 3 lub nawet 4 łyżki ciemnego kakao.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Biszkopt.
Następny przepis: Biszkopt bezglutenowy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode