Barramundi-australijska ryba z warzywami

Barramundi-australijska ryba z warzywami

Makaron w sosie pomidorowym to proste, lecz wyjątkowo smakowite danie, które niejednokrotnie ratuje nas, gdy niespodziewanie zjawiają się goście lub po prostu nie mamy czasu na przygotowanie skomplikowanych potraw. Dzisiejszy przepis na bardzo szybki makaron w sosie pomidorowym jest niezwykle prosty i ekonomiczny, a przy tym pełen smaku. Kluczem do sukcesu jest odpowiednie dobranie sosu pomidorowego. W tym przypadku skorzystamy z przecieru i koncentratu pomidorowego. Różnica w konsystencji obu składników sprawi, że nasz sos będzie nie tylko aromatyczny, ale także idealnej gęstości, doskonale przylegającej do klusek.

Składniki:

  • – makaron rurki
  • – mały przecier pomidorowy
  • – puszka pomidorów lub 2 duże starte
  • – 2 ząbki duże czosnku
  • – mleka tak oko 🙂 ok. 100 ml.
  • – łyżka masła
  • – ulubione zioła, sol, pieprz;

Bardzo szybki makaron w sosie pomidorowym – jak zrobić?

  1. Makaron gotujemy al dente według przepisu na opakowaniu.
  2. Na patelni rozpuszczamy masło, kiedy będzie gorące wrzucamy przecier pomidorowy na to wlewamy mleko, można oczywiście więcej to zależy jak pomidorowy lubicie sos.
  3. Następnie czekamy parę chwil aż brzegi sosu będą się robić brązowe.
  4. Wtedy dodajemy czosnek, pomidory, sól, pieprz, w moim przypadku bazylia i czasem szczypiorek i chwilę jeszcze smażymy.
  5. Kiedy zioła i czosnek oddadzą co mają najlepsze do sosu wrzucamy do niego odcedzony makaron i mieszamy.

Sos z przecieru pomidorowego do makaronu, sos z koncentratu pomidorowego do makaronu.

Bardzo szybki makaron w sosie pomidorowym – dodatkowe informacje

Sos z przecieru pomidorowego do makaronu jest podstawową wersją, którą można według gustu i smaku zmodyfikować.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Bardzo wilgotny keks z jabłkami
Następny przepis: Barszcz biały

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode