Babeczki bez pieczenia z nadzieniem piankowo-śmietanowym

Babeczki bez pieczenia z nadzieniem piankowo-śmietanowym

Przedstawiamy Wam przepis na wyjątkowe babeczki bez pieczenia z nadzieniem piankowo-śmietanowym. To połączenie puszystej pianki i delikatnej śmietanki sprawi, że każdy kęs będzie smakowitą ucztą dla podniebienia. Autorem tego przepisu jest Piotr Zieliński, pasjonat kulinarny i podróżnik, którego kulinarne poszukiwania odzwierciedlają się w pełnych harmonii smakach i estetyce podanych dań. Przez lata zgłębiał tajniki różnych kuchni i teraz chce podzielić się swoją wiedzą i inspiracją z Wami. Babeczki bez pieczenia to prosty sposób na stworzenie prawdziwej kulinarniej przyjemności, której smakowa podróż nigdy się nie kończy. Przygotujcie się na niezapomniane chwile przy stole i dołączcie do tej kulinarnej przygody!

Składniki:

  • Korpusy:
    • 140 g herbatników
    • 140 g masła
    • Aromat migdałowy
  • Krem piankowy:
    • 150 g pianek marsmallow
    • 200 ml śmietany 30%
  • Krem śmietanowy:
    • 250 ml śmietany 30%
    • 1 łyżka cukru pudru
    • 1 śmietan-fix
    • Różowy barwnik – opcjonalnie
  • Dodatkowo:
    • Posypka cukrowa
    • Rurki waflowe

Babeczki bez pieczenia z nadzieniem piankowo-śmietanowym – jak zrobić?

  1. 1.
    Korpusy: Masło roztopić i lekko ostudzić. Do pojemnika blendera przełożyć herbaniki i zmielić. Przełożyć do miseczki, dodać aromat i masło. Dokładnie wymieszać. Masę wyłożyć do foremek silikonowych na muffinki. Wypełnić spody i boki. Wstawić do lodówki na około godzinę.
  2. 2.
    Krem piankowy: Do miski przesypac pianki i postawić na garnku z gotującą wodą. Rozpuścić pianki. Aby przyspieszyć ten proces dodać odrobinę wody. Masa przestudzić. Śmietankę ubić na sztywny krem i połączyć z rozpuszczonymi piankami. Kremem nadziać korpusy. Wstawić do lodówki na kwadrans.
  3. 3.
    Krem śmietanowy: Śmietankę ubić z cukrem. Aby masa była sztywniejsza dodać zagestnik. Z kremu odłożyć 2-3 łyżki i zabarwić barwnikiem. Babeczki udekorować kremem w dwóch kolorach. Udekorować posypką i rurkami.

    Smacznego!

Babeczki bez pieczenia z nadzieniem piankowo-śmietanowym – dodatkowe informacje

Acha i jedna mała drobna rada- zanim będziecie wypełniać korpusy,wyjmijcie je z foremek. Ja o tym zapomniałam i później było za późno


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: babeczka w 5 min.
Następny przepis: Babeczki budyniowe

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode