Aromatyczny gulasz z żołądków drobiowych

Aromatyczny gulasz z żołądków drobiowych

Podczas tej kulinarnej podróży zostajemy zaproszeni do niezwykłego smakowego świata, gdzie spotkają się tradycja i odwaga. Twórca tego przepisu, Piotr Zieliński, jest nie tylko ekspertem kulinarnym, ale także podróżnikiem, który zdobywał tajniki miejscowych kuchni na różnych zakątkach świata. Teraz dzieli się swoją pasją i wiedzą z nami, prezentując aromatyczny gulasz z żołądków drobiowych. W tej autorskiej potrawie spotkają się wybrane przyprawy, które nadadzą dańu wyjątkowego charakteru. Ta kompozycja smaków ożywi nasze podniebienia i odkryje przed nami nową, nieznany smakową historię. Podążajmy za nim na tej smakowej przygodzie i zanurzmy się w kulinarne inspiracje, które dostarczą nam niezapomnianych doznań przy stole.

Składniki:

  • 3/4 kilograma żołądków drobiowych
  • 2 łyżki mąki
  • 1,5 litra rosołu drobiowego
  • 3 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • majeranek suszony
  • 100 gramów masła extra
  • 100 ml śmietanki 30%

Aromatyczny gulasz z żołądków drobiowych – jak zrobić?

Sposób przygotowania:

  1. Żołądki obgotować w slonej wodzie, ostudzić, pokroić na drobne paseczki.
  2. Wrzucić do rondla z odrobiną oleju, dodać posiekany czosnek i cebulkę, zesmażyć na złoty kolor.
  3. Podlać rosołem i dusić do miękkości przez około 30 min.
  4. Dodać masło extra, przyprawy i zawiesinę z mąki oraz śmietankę.

Czym doprawić gulasz: przyprawami według własnego gustu.

Porady – dodatkowe informacje

Kiedy chcemy pikatniejszą wersję gulaszu, możemy dodać musztardę i chrzan. Jeśli preferujemy wersję z warzywami, warto dodać podsmażone warzywa na patelnię. Gulasz można również podawać z makaronem wstążki i zestawem surowych surówek, takich jak czerwona kapusta, biała kapusta typu coleslaw, marchewka z jabłkiem i śmietaną.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: aromatyczny gulasz wołowy z warzywami
Następny przepis: Aromatyczny i soczysty schab pieczony w rękawie

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode