Arbuzowy jeż

Arbuzowy jeż

Przedstawiamy Ci przepis na Arbuzowego jeża, kulinarną kreację autorstwa Piotra Zielińskiego, pasjonata gotowania i odkrywania nowych smaków. Piotr, twórca tego bloga kulinarnego, zainspirowany podróżami do różnych zakątków świata i ich kuchniami, pragnie podzielić się swoją miłością do jedzenia i opowiadania smakowych historii. Chce nas zainspirować do eksperymentowania w kuchni, odkrywania nowych smaków i celebracji chwil spędzonych przy stole. Arbuzowy jeż to kolejne wyjątkowe danie, które malowniczymi kolorami urozmaici nasze życie. Przygotuj swoje kuchenne narzędzia i gotowy? Wyruszamy na kulinarne podboje razem z Piotrem, gdzie każde danie jest nowym rozdziałem w naszej smakowej historii.

Składniki:

  • 1 duża melonowa kula
  • wykałaczki

Arbuzowy jeż – jak zrobić?

Sposób przygotowania:

  1. Przecinamy arbuza na pół. Wydrążamy łyżka paryska lub łyżką do lodów kulki z obydwóch połówek arbuza, odkładamy na talerz. Jedna z połówek odwracamy wypukłą stroną i kładziemy na talerzu. Na wykałaczki nabijamy kolejno kulki i wbijamy w zieloną skórkę arbuza tak, żeby powstał nam jeż taki jak na zdjęciu.

Arbuzowy jeż – dodatkowe informacje

Najlepiej wbijać wykałaczki blisko siebie. Wtedy jeż z arbuza będzie wyglądał jeszcze lepiej.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: arbuzowy drink z winem
Następny przepis: Arbuzowy koszyk- sałatka owocowa

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode