Arbuzowy jeż
Przedstawiamy Ci przepis na Arbuzowego jeża, kulinarną kreację autorstwa Piotra Zielińskiego, pasjonata gotowania i odkrywania nowych smaków. Piotr, twórca tego bloga kulinarnego, zainspirowany podróżami do różnych zakątków świata i ich kuchniami, pragnie podzielić się swoją miłością do jedzenia i opowiadania smakowych historii. Chce nas zainspirować do eksperymentowania w kuchni, odkrywania nowych smaków i celebracji chwil spędzonych przy stole. Arbuzowy jeż to kolejne wyjątkowe danie, które malowniczymi kolorami urozmaici nasze życie. Przygotuj swoje kuchenne narzędzia i gotowy? Wyruszamy na kulinarne podboje razem z Piotrem, gdzie każde danie jest nowym rozdziałem w naszej smakowej historii.
admin
Składniki:
- 1 duża melonowa kula
- wykałaczki
Arbuzowy jeż – jak zrobić?
Sposób przygotowania:
- Przecinamy arbuza na pół. Wydrążamy łyżka paryska lub łyżką do lodów kulki z obydwóch połówek arbuza, odkładamy na talerz. Jedna z połówek odwracamy wypukłą stroną i kładziemy na talerzu. Na wykałaczki nabijamy kolejno kulki i wbijamy w zieloną skórkę arbuza tak, żeby powstał nam jeż taki jak na zdjęciu.
Arbuzowy jeż – dodatkowe informacje
Najlepiej wbijać wykałaczki blisko siebie. Wtedy jeż z arbuza będzie wyglądał jeszcze lepiej.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: arbuzowy drink z winem
Następny przepis: Arbuzowy koszyk- sałatka owocowa