Aperol Spritz
Witamy serdecznie na naszym blogu kulinarnym, gdzie wszystkim smakoszom proponujemy niezapomniane kulinarne podróże. Dzisiaj pragniemy zaprosić Was do odkrycia wyjątkowego przepisu na Aperol Spritz. To idealne połączenie świeżości i wyrafinowanego smaku, które ożywi Wasze podniebienie. Aperol Spritz to przebojowy i orzeźwiający drink, który odkryłem podczas moich kulinarnych poszukiwań. Ta włoska kompozycja skrywa w sobie nutę słodyczy, lekkiej goryczki i pikantności, tworząc niepowtarzalną harmonię smaków. Wraz z nadejściem letnich dni to idealne rozwiązanie, które sprawi, że poczujecie się jak we Włoszech. Przygotujcie swoje szklanki i gotowi? Start! Wyruszamy na kulinarne podboje, gdzie Aperol Spritz staje się nowym rozdziałem w naszej smakowej historii.
Piotr Zieliński
Składniki:
- 3 miarki wina musującego białego lub szampana
- 2 miarki likieru aperol
- 1 miarka wody gazowanej
- 2-3 kostki lodu
Aperol spritz – jak zrobić?
-
1.
Do szerokiej szklanki wlać schłodzone wino lub szampan, dolać aperol i uzupełnić wodą sodową i kostkami lodu. Wymieszać.
Keywords: aperol sour
Aperol Spritz – dodatkowe informacje
Trunek można dodatkowo udekorować plastrami świeżej pomarańczy.
Zobacz inne przepisy
Poprzedni przepis: Anielskie ciasto
Następny przepis: Apfelstrudel z sosem waniliowym