Zupa z białej kapusty i królika

Zupa z białej kapusty i królika

Zupa z białej kapusty i królika to tradycyjna potrawa, która doskonale łączy mięsne aromaty z wegetariańskim bukietem smaków. To wykwintne danie o niewielkiej ilości kalorii jest zarówno pożywne, jak i satysfakcjonujące, dzięki harmonijnemu połączeniu delikatnej białej kapusty i soczystego mięsa królika. Wyjątkowość tej zupy polega na tym, że kapusta jest przygotowywana specjalnie dla królika, zdrowo dojrzewa, a następnie przechodzi subtelny proces gotowania, który zachowuje jej bogaty smak i wartości odżywcze. Ten przepis jest ulubiony w gospodarstwach domowych na całym świecie, ze względu na prostotę składników i klasyczny smak.

Składniki:

  • 1 główka białej kapusty
  • 1 udko z królika lub kurczaka
  • 1 większa marchewka
  • 1 cebula
  • 1 cukinia
  • 1 pęczek koperku
  • 3 pomidory
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 1 łyżeczka wegety
  • 1 szczypta pieprzu
  • 1 szklanka ryżu

Zupa z białej kapusty i królika – jak zrobić?

  1. 1. Szatkujemy kapustę i gotujemy razem z udkiem królika do miękkości.
  2. Dodajemy cukinię pokrojoną w półtalarki oraz startą na tarce marchewkę.
  3. Kroimy cebulę w kostkę i podsmażamy na maśle.
  4. Dodajemy podsmażoną cebulę do gotującej się kapusty wraz z mięsem.
  5. Dodajemy ryż, pomidory, koper i gotujemy wszystko do miękkości.
  6. Doprawiamy przyprawami oraz przecierem pomidorowym.
  7. Obieramy mięso i kroimy na drobne kawałki, dodajemy do kapusty, mieszamy i gotujemy jeszcze chwilę.

xxxx – dodatkowe informacje

Jest to danie sycące, jeżeli chcesz, żeby nie było takie geste, daj mniej ryżu.

Słowa kluczowe: kapusta dla królika, Zupa z białej kapusty i królika


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Potrawa mięsna w kwiatach cukinii
Następny przepis: Potrawka meksykańska

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode