ZUPA KREM CEBULOWA Z SERAMI

ZUPA KREM CEBULOWA Z SERAMI

Zupa krem cebulowa z serami to niezwykły przepis, który na pewno zachwyci każdego miłośnika cebulowych smaków. Ta wyjątkowa potrawa, gdzie główna role odgrywa słodko-słona cebula, jest nie tylko przepyszna, ale też niezwykle sycąca. Kremowa konsystencja tej zupy idealnie komponuje się z dodatkiem serów, które nadają potrawie niepowtarzalnego smaku i charakteru. Niezależnie od tego, czy szukasz pomysłu na rodzinny obiad, czy specjał na romantyczną kolację, zupa krem cebulowy z serem to doskonały wybór. Daj się porwać kulinarnym doznaniom i odkryj ten niebanalny przepis, który możemy przygotować w każdym sezonie, podkreślając walory prostej, domowej kuchni.

Składniki:

  • -5 cebul
  • -1,5 litra bulionu warzywnego
  • -2 garście sera żółtego startego na tarce
  • -serek topiony ziołowy lub naturalny
  • -2 ziemniaki
  • -łyżka mąki pszennej
  • -2 łyżki oliwy z pestek winogron
  • -pieprz biały
  • -sól

Zupa krem cebulowa z serami – jak zrobić?

  1. 1.
    Cebule obrać, pokroić, zeszklić na patelni z oliwą i posypać mąką (mieszać często).
  2. 2.
    W garnku zagotować bulion, obrane, umyte i pokrojone w kostkę ziemniaki wrzucić do bulionu.
  3. 3.
    Do bulionu z ziemniakami wrzucić cebule, gotować do miękkości ziemniaków.
  4. 4.
    Do garnuszka odlać chochelkę bulionu, roztopić w nim serek topiony. Następnie dodać do całości i zmiksować.
  5. 5.
    Podaną na talerzu gorącą zupę posypać tartym żółtym serem.

ZUPA KREM CEBULOWA Z SERAMI – dodatkowe informacje

Można dodać 4 ząbki czosnku


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Zupa krem grzybowy
Następny przepis: Zupa krem brokułowa

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode