ZUPA KREM CEBULOWA Z SERAMI
Zupa krem cebulowa z serami to niezwykły przepis, który na pewno zachwyci każdego miłośnika cebulowych smaków. Ta wyjątkowa potrawa, gdzie główna role odgrywa słodko-słona cebula, jest nie tylko przepyszna, ale też niezwykle sycąca. Kremowa konsystencja tej zupy idealnie komponuje się z dodatkiem serów, które nadają potrawie niepowtarzalnego smaku i charakteru. Niezależnie od tego, czy szukasz pomysłu na rodzinny obiad, czy specjał na romantyczną kolację, zupa krem cebulowy z serem to doskonały wybór. Daj się porwać kulinarnym doznaniom i odkryj ten niebanalny przepis, który możemy przygotować w każdym sezonie, podkreślając walory prostej, domowej kuchni.
admin
Składniki:
- -5 cebul
- -1,5 litra bulionu warzywnego
- -2 garście sera żółtego startego na tarce
- -serek topiony ziołowy lub naturalny
- -2 ziemniaki
- -łyżka mąki pszennej
- -2 łyżki oliwy z pestek winogron
- -pieprz biały
- -sól
Zupa krem cebulowa z serami – jak zrobić?
-
1.
Cebule obrać, pokroić, zeszklić na patelni z oliwą i posypać mąką (mieszać często). -
2.
W garnku zagotować bulion, obrane, umyte i pokrojone w kostkę ziemniaki wrzucić do bulionu. -
3.
Do bulionu z ziemniakami wrzucić cebule, gotować do miękkości ziemniaków. -
4.
Do garnuszka odlać chochelkę bulionu, roztopić w nim serek topiony. Następnie dodać do całości i zmiksować. -
5.
Podaną na talerzu gorącą zupę posypać tartym żółtym serem.
ZUPA KREM CEBULOWA Z SERAMI – dodatkowe informacje
Można dodać 4 ząbki czosnku