Zupa Jagodzianka z makaronem
Zupa Jagodzianka z makaronem to doskonała propozycja dla fanów zaskakujących połączeń. Ten niebanalny przepis, łączący w sobie słodkie jagody i pożywny makaron, z pewnością zadowoli wszystkich poszukiwaczy kulinarnych przygód. Taka propozycja to również doskonałe rozwiązanie na ciepłe letnie dni, kiedy na straganach królują pyszne, polskie jagody. Zupa Jagodzianka z makaronem to doskonale wyważone danie – delikatna słodycz jagód idealnie komponuje się z neutralnym smakiem makaronu. To propozycja, która zaskoczy niejednego smakosza i wprowadzi nieco urozmaicenia do codziennego jadłospisu.
admin
Składniki:
- 1 szklanka wiśni
- 2 szklanki jagód leśnych
- 4 łyżki śmietany
- cukier do smaku
Zupa jagodzianka z makaronem – jak zrobić?
-
1. Wiśnie zagotowujemy z cukrem, dodajemy jagody. Całość zabielić śmietaną. Podawać z makaronem.
Zupa Jagodzianka z makaronem – dodatkowe informacje
Zupa najlepiej smakuje gdy jest chłodna lub zimna.