Zupa Jagodzianka z makaronem

Zupa Jagodzianka z makaronem

Zupa Jagodzianka z makaronem to doskonała propozycja dla fanów zaskakujących połączeń. Ten niebanalny przepis, łączący w sobie słodkie jagody i pożywny makaron, z pewnością zadowoli wszystkich poszukiwaczy kulinarnych przygód. Taka propozycja to również doskonałe rozwiązanie na ciepłe letnie dni, kiedy na straganach królują pyszne, polskie jagody. Zupa Jagodzianka z makaronem to doskonale wyważone danie – delikatna słodycz jagód idealnie komponuje się z neutralnym smakiem makaronu. To propozycja, która zaskoczy niejednego smakosza i wprowadzi nieco urozmaicenia do codziennego jadłospisu.

Składniki:

  • 1 szklanka wiśni
  • 2 szklanki jagód leśnych
  • 4 łyżki śmietany
  • cukier do smaku

Zupa jagodzianka z makaronem – jak zrobić?

  1. 1. Wiśnie zagotowujemy z cukrem, dodajemy jagody. Całość zabielić śmietaną. Podawać z makaronem.

Zupa Jagodzianka z makaronem – dodatkowe informacje

Zupa najlepiej smakuje gdy jest chłodna lub zimna.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Zupa jarzynowa
Następny przepis: Zupa jagodowa

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode