Zupa grzybowa z serkiem topionym

Zupa grzybowa z serkiem topionym

Zachęcamy do odkrycia wykwintnego smaku zupy grzybowej z serkiem topionym, która doskonale sprawdzi się nie tylko jako rozgrzewające danie na chłodne, jesienne wieczory. Starannie dobrana mieszanka grzybów leśnych w połączeniu z kremowym, łagodnym serkiem topionym to gwarancja wyjątkowego doświadczenia kulinarne. Ten przepis to mieszanka tradycji, nowoczesności i odważnych, zaskakujących smaków. Przygotowany z największą starannością może stanowić doskonałe urozmaicenie codziennego menu, uprzyjemniając posiłki całej rodziny. Wybierz zupę grzybową z serkiem topionym, jeśli cenisz wyszukane, bogate kompozycje smakowe.

Składniki:

  • Grzyby świeże mieszane, około 1kg
  • 10 średnich ziemniaków
  • 2 litry wody lub wywaru mięsnego lub warzywnego
  • 100 gram kaszy jaglanej
  • 2 serki topione
  • 200 gram śmietany 18%
  • Uniwersalna przyprawa warzywna, sól, pieprz świeżo mielony

Zupa grzybowa z serkiem topionym – jak zrobić?

  1. Do wody zimnej lub wywaru wsypuję obrane i umyte kawałki grzybów, dodaje sól i uniwersalną przyprawę warzywną i gotuje do miękkości grzybów.
  2. Następnie wsypuję woreczek kaszy jaglanej i gotuje około 5 minut.
  3. Po czym dodaje serki topione i śmietanę.
  4. Po 10 minutach doprawiam do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.
  5. Ziemniaki gotuję pokrojone na pół w osobnym garnku.
  6. Odcedzam, nakładam na talerz i zalewam gorącą zupą.

Sposób przygotowania:

Zupa grzybowa z serkiem topionym – dodatkowe informacje

Do zupy można dodać marchew, seler, warzywa jakie kto lubi. Można posypać koperkiem czy natką pietruszki. Zupę można przygotować też z grzybów mrożonych.


Zobacz inne przepisy


Poprzedni przepis: Zupa grzybowa ze śmietaną
Następny przepis: Zupa grzybowa z podgrzybków

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Close Cookmode